Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kumrovec

Država Kumrovčanima poklonila zgradu TIC-a

TIC
Mladen Mandić
21.10.2013.
u 16:10

U zgradi će biti Društveni dom, sjedište zajedničke Turističke zajednice za Kumrovec, Zagorska Sela i Desinić, prostorije za udruge i Klub mladih

Općina Kumrovec ovih je dana od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom dobila u vlasništvo zgradu bivšeg Turističko - informativnog centra s okolnim zemljištem i velikim parkirališnim prostorom. Kako nam je rekao kumrovečki načelnik Dragutin Ulama, radi s o zgradi sa oko 400-injak četvornih metara prostora u dvije etaže čija je vrijednost procijenjena na oko 800-injak tisuća kuna.

 - Općina Kumrovec je već dugo zainteresirana za ovu zgradu i sada je napokon u našem vlasništvu. Još u fazi dok smo podnosili zahtjev da nam se ti prostori dodijele, kontaktirali smo nekoliko arhitektonskih ureda da nam daju svoje ponude za rekonstrukciju zgrade.

 Izložbeni prostor

 - Cilj nam je u njoj napraviti kumrovečki Društveni dom. Tu bi bilo i sjedište zajedničke Turističke zajednice za općine Kumrovec, Zagorska Sela i Desinić, Klub mladih te prostori za rad kumrovečkih udruga, a kako smo cijeli projekt rekonstrukcije prema fondovima EU kandidirali zajedno sa županijskom Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, u toj zgradi također namjeravamo napraviti i prostore za izložbu o Zaštićenom krajobrazu Zelenjak i području uz rijeku Sutlu. U prizemlju bi također napravili i javni WC te prostore za naše općinske komunalne djelatnike u kojima bi se mogli uskladištiti strojevi i alati s kojima rade na održavanju općinskih i državnih površina - rekao je načelnik Ulama. I veliko parkiralište pokraj zgrade bi ovim projektom trebalo dobiti novu namjenu. Naime, na dijelu parkirališta izgradilo bi se odmorište za kampere.

 - Trenutno u Hrvatskoj postoje samo dva registrirana odmorišta za kampere, a kako smo uvidjeli da kroz Kumrovec prođe puno turista s kamp prikolicom, mislim da će gradnja odmorišta biti pun pogodak.

 Novac iz fondova EU

 - U Zagorje u muzeje, dvorce i toplice dolazi sve više turista i sigurno će biti podosta interesenata za korištenje ovog sadržaja. Na drugom dijelu tog velikog prostora i dalje će ostati parkirališe s tim da će se ono i dalje, kao i dosad, moći koristiti za organizaciju rallyija, vatrogasnih natjecanja i slično. Ukoliko ne dobijemo novac iz fonda IPA, ovaj ćemo projekt nanovo kandidirati i prema strukturnim fondovima Europske unije - rekao je na kraju Ulama.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije