Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predavač optužuje

Dekaničin sin dobio peticu mimo pravila?

međimusrko veleučilište (1)
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSEL
1/3
20.09.2012.
u 10:20

Sporna ocjena upisana je u veljači prošle godine. Predavač Drago Francišković tvrdi da o upisu ocjene ništa nije znao

– Studentu Vlatku Breslaueru, sinu dekanice Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, netransparentno je upisana ocjena izvrstan (5) iz kolegija Osnove statistike. Iako sam na studiju menadžmenta turizma i sporta nositelj kolegija, ništa o tome nisam znao. Student je time izdvojen i stavljen u poseban položaj – tvrdi predavač mr. sc. Drago Francišković.

Triput padao u Puli

Sporna ocjena upisana je u veljači prošle godine, a Francišković kaže da je tek prije 20-ak dana u studentskoj referadi otkrio da je ocjenu upisao Tibor Rodiger, koji mu je asistirao na kolegiju.

– Za pismeni ispit koji je održan 10. veljače kolega Rodiger me pismeno izvijestio da su izašla dva redovita studenta i da nitko nije prošao pismeni, tako da nitko nije ni izašao na usmeni, a studentu Breslaueru u informacijskom sustavu visokih učilišta piše da je ispit položio 9. veljače – kaže Francišković i ponavlja da je već tri akademske  godine on jedini legalni nositelj kolegija.

Dodaje da je 9. veljače Rodiger imao ispitni rok za izvanredne studente, ali Breslauer je bio u statusu redovitog studenta 2. godine. Za cijelu priču, govori Francišković, vrlo je zanimljivo da je dekaničin sin, koji je nedavno kao prvi student na MEV-u i završio studij, tijekom jeseni 2010. na MEV došao s pulskog sveučilišta, gdje je u tri navrata padao na ispitu iz statistike.

Francišković je o svemu obavijestio članove upravnog i stručnog vijeća MEV-a na zajedničkoj sjednici 7. lipnja 2011. godine i zaključeno je da se, među ostalim, o upisu sporne ocjene zatraži mišljenje Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

– Ministarstvo se nije izjasnilo o pitanju spomenute netransparentno unesene ocjene. Do danas se taj slučaj nije razriješio te nema razloga smatrati da je upis spomenute ocjene bio korektan i izvršen na pravno prihvatljiv način. Smatram da se cijeli slučaj pokušalo zataškati i da nije bilo volje da se on razriješi – kaže predavač koji uvjerava da nema nikakve skrivene motive.

– Ne želim biti dekan, ako to mislite. Korektan sam čovjek, 14 godina sam živio i radio u Kanadi i naučen sam na neke druge vrijednosti. Samo se brinem o svom predmetu i ne dam da me netko radi budalom. Muka mi je više od muljaža, lopova i lažljivaca – oštar je Francišković.

Dekanica MEV-a oštro odbacuje optužbe.

– Sve je napravljeno u zakonskim okvirima i sve što kaže Francišković je neistinito – odgovara Nevenka Breslauer koja tvrdi da ima mišljenje ministarstva da je upis ocjene bio legalan. No to mišljenje nikome ne želi pokazati. Informacije da je MEV protiv predavača pokrenuo stegovni postupak nije komentirala.

Ocjenu upisao asistent

Tibor Rodiger rekao je da je sve provjerljivo i već provjereno. Tvrdi da je imao pravo upisati ocjenu i da u cijeloj priči nema ništa sporno.

– Referada je ta koja mi šalje studente. Student Breslauer je došao k meni i zasluženo dobio peticu.

Slučaj je završio i na policiji i na čakovečkom Općinskom državnom odvjetništvu.

– Nisu utvrđeni dokazi za elemente kaznenog djela – kazao je državni odvjetnik Davorin Zlatarek.

Iz priopćenja ministarstva, pak, nije vidljivo da je ono dosad izdalo bilo kakvo rješenje o tome, a Francišković je upućen da se obrati upravnom vijeću MEV-a, u čijoj je domeni briga o zakonitosti upisa ocjena.

Komentara 14

EX
excell
18:59 22.09.2012.

u čakovcu fakultet samo za one koji na drugim fakultetima nisu mogli proći ,a tu dobivaju petice ...mislim da si diplomom mogu obrisati guzu ..toliko vrijedi , dekanica se širi poput pauna misleći pritom fakultet to sam ja ...bljak školstvo

KA
kafka
18:07 22.09.2012.

Uz više građanske odgovornosti i hrabrosti bilo bi znatno manje nepravilnosti i korupcije na koje se stalno žalimo i koje kao da nam smetaju, a ništa ne poduzimamo. Demokracija je okvir u kojem građanin ima slobodu i pravo djelovanja, aa ne sadržaj u kojem se nudi upravo ono što svako želi.

PT
ptica2
12:46 20.09.2012.

Što se čudite, zar ste zaboravili slučaj kćeri bivše ministrice Lovrin, kada je prošla na nekom natječaju zato što ima " dobre gene "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije