Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANI HRVATSKE BOJE

Bjelovarac Zoran Piskač priprema se za svjetsko natjecanje orača

Zoran Piskač
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/8
21.08.2014.
u 20:19

Piskač je ulaznicu za prvenstvo osvojio lani na državnom natjecanju postavši najboljim hrvatskim oračem u kategoriji premetnjaka.

Nakon što je od travnja usavršavao mehanizaciju Zoran Piskač iz Prgomelja nedaleko Bjelovara posljednjih se tjedana na njivi dobrano znoji vježbajući za 61. Svjetsko prvenstvo orača u Francuskoj, na kojemu će kao jedan od dvojice hrvatskih predstavnika nastupiti 5. i 6. rujna.

Naime, Piskač je ulaznicu za prvenstvo osvojio lani na državnom natjecanju postavši najboljim hrvatskim oračem u kategoriji premetnjaka. Time mu se nakon desetaka nastupa i nagrada na županijskim i državnima natjecanjima ostvarila želja da Hrvatsku predstavlja na svjetskom. -Trenutno vježbam s ocem. Večeras traktor i opremu selim u Vašku kod Suhopolja, gdje ćemo kolega Željko Šebalj, koji se u Francuskoj natječe u ravnjacima, ondje vježbati s trenerom Sinišom Hrgovićem - rekao nam je jučer Z. Piskač.

Tijekom naredna četiri dana će usavršavati oračku umješnost, a u ponedjeljak se traktori i oprema spremaju na put u Francusku. 33 godišnji Piskač je iskusan orač, koji je od malih nogu bio za upravljačem traktora. U Francuskoj očekuje dobar plasman. - Pozicijom između prvog i 15. mjesta bit ću prezadovoljan - kaže, dodajući da je samo pojavljivanje na tom natjecanju među 33 najbolja orača u svijetu veliki uspjeh.

Z. Piskač je suprug i otac troje djece, koji s obitelji obrađuje 80 hektara zemljišta, a natjecanje mu je velika ljubav. U Francuskoj će nastupiti sa svojim traktorom, te plugom Hrvatske udruge orača. Kaže kako su logistika i troškovi, za razliku od natjecanja državne i županijske razine, za ovo natjecanje odlični.

>> Uskoro prvi gradski vrtovi, prvo oranje za sve je besplatno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije