Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Bivši vijećnik i dalje aktivan – upozorio vlast na pogrešku

Bosanac
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
18.12.2014.
u 14:00

Stručne službe zabunom su gradonačelnici htjele dati (pre)veliku ovlast

Bivši koprivnički vijećnik Siniša Bosanac uputio je jučer medijima pismo u kojemu optužuje gradsku upravu da namjerava donijeti dvojbenu i štetnu odluku.

Na svoju ruku

 

Predstavio se kao “građanin Koprivnice kojemu je stalo do grada” i upozorio da je u odluku o izvršenju proračuna za 2015. godinu uvrštena odredba prema kojoj gradonačelnica može na svoju ruku, bez znanja Gradskog vijeća, odobriti jamstva Grada Koprivnice za zaduženja javnim tvrtkama i ustanovama u iznosu do čak deset milijuna kuna.

Podsjetio je da je gradska vlast takvu odredbu pokušala donijeti i prije godinu dana, ali je, nakon oporbenog upozorenja, odustala.

Ups, pogreška

“I danas smatram da je ovakav članak Odluke o izvršavanju proračuna krajnje dvojben, podložan ozbiljnim financijskim malverzacijama te moguće vrlo štetan za financijsku stabilnost grada jer daje jednoj osobi diskrecijsko pravo za zaduživanje gradskih tvrtki daleko od očiju javnosti te mogućnost manipuliranja sa stvarnom zaduženošću grada Koprivnice.” - napisao je Bosanac.

Jučer smo gradsku upravu zamolili da komentira njegove tvrdnje.

- Upravni odjel za financije i poticanje poduzetništva, kao predlagatelj Odluke o izvršenju proračuna za 2015. godinu, previdio je pogrešku. Nikakvo zaduživanje Grada Koprivnice nije u planu. Na 15. sjednici Gradskog vijeća amandmanom će se sporni stavci ispraviti - odgovorili su iz Grada.

Drugim riječima, stručne službe kopirale su prijedlog odluke od lani, bez obzira na to što u takvom obliku nije prihvaćena.

Komentara 6

SB
Sinisa_Bosanac
14:28 18.12.2014.

Ne mogu se oteti dojmu da ovdje nije rijec o pogreski nego smisljenom pokusaju da na tajnoviti nacin gradska vlast pokusa krpati financijske dubioze. Nadalje iz priopcenja vidim potpuno nerazumijevanje o cemu se radi jer nije rijec o zaduzivanju grada nego o zaduzivanju gradskih tvrtki ili ustanova kojima je grad osnivac i s njima povezanih drustava. To jest gradonacelnica je mogla dati jamstvo komunalcu za zaduzenje od 10 milijuna kuna i da nitko o tome ne zna. Ponavljam vrlo opasno za gradske financije a s ovim se pokazala bahatost i nekompetentnost gradske uprave.

Avatar Peterančan
Peterančan
15:07 18.12.2014.

Stare igre, stari igraći! Bili bi drugovi i drugarice bolesni da ne muljaju gdi stignu. I tak godinama...

BD
bozidar.dolenec
08:06 19.12.2014.

Naravno sami muljatori,kazu slucajne pogreske da nebi sve je dobro isplanirano i ako nema reakcije na vrijeme oni prosiruju svoja carstva. Samovolja korupcija kriminal u svim sferama ovog drustva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije