Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečano u Rijeci

Znate li što je botel? Večeras je otvoren prvi u Hrvatskoj!

botel,rijeka
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/8
22.11.2013.
u 21:50

Projekt je kroz poticanje inovacija u turizmu dobio potporu u iznosu od 187 tisuća kuna, a na njegovu večerašnjem otvorenju nazočio je i ministar turizma Darko Lorencin

Rijeka je večeras na brodu Marina otvorila vrata prvog botela u Hrvatskoj. Nakon što je gotovo šest godina "Marina" bila ugostiteljsko zabavni objekt u luci Mali Lošinj, 2011. krenuo je zanimljiv projekt stvaranja prvog hrvatskog botela, što je prepoznalo i Ministarstvo turizma. Projekt je kroz poticanje inovacija u turizmu dobio potporu u iznosu od 187 tisuća kuna, a na njegovu večerašnjem otvorenju nazočio je i ministar turizma Darko Lorencin. Brod "Marina", nakon duge plovidbe, nastavio je tako živjeti drugim životom. 

Sagrađen je davne 1936. godine u Danskoj, a nakon 33 godine plovidbe morima Skandinavije, postao je glavnom morskom vezom otoka Lošinja s Rijekom. Naime, "Marinu" 1969. kupuje Lošinjska plovidba, nakon čega je održavala prugu na liniji Lošinj – Rijeka, a potom i prema Zadru, Puli i Veneciji. Zadnji "vijađ" bio je 2005. godine, a već sljedeće brod kupuje lošinjska tvrtka "Arhipelag" i tako ga spašava od rezanja i zaborava.

U uređenje botela uloženo je oko 13 milijuna kuna kreditnih sredstava HBOR-a. Novouređena "Marina" ima 35 kabina s ukupno 112 ležaja, od jednokrevetnih do šesterokrevetnih kabina, prostor lobbyja i recepcije, coffee & wine bar. Projekt je osmislio mladi Lošinjanin, 26-godišnji magistar arhitekture Igor Kušeta, emotivno vezan za brod "Marinu". Brod je, zbog svoje specifičnosti prilikom preuređenja trebao zadovoljiti niz kriterija i stroge norme Hrvatskog registra brodova.

>>Minihotel RooRooms nudi san u sobi James Dean

Komentara 1

SJ
Sve je uzalud
15:51 23.11.2013.

...ovo je idealno malo za dnevni boravak za pauzu preko ručka..............još ljulja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije