Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istakli transparent

Zbog Linćeva računa u Trstu Riječki pokret otpora proziva DORH

Pokret otpora
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/10
17.09.2014.
u 14:45

- Linić je vrh kriminalne organizacije, čovjek koji je Hrvatsku doslovce bacio na koljena. Dokazali smo to našom uplatom na njegov račun i ono što je novo, Linić je vratio novac našem članu Pokreta otpora u punom iznosu ne znajući da banka prilikom vraćanja novca zaračunava bankarsku proviziju– poručila je Šota

Isticanjem transparenta "Velikani koji su zadužili našu djecu – Slavko Linić, Veljko Miškulin, Jasna Jurković Kralj, Sajonara Čulina, Višnja Felker, Vojko Obersnel, Senka Šubat, Miljenko Kurobasa, Mirko Pavičić" neformalna udruga Riječki pokret otpora - Riječani protiv korupcije predvođena Slavicom Šotom još je jednom prozvala Slavka Linića. 

Prozivaju i DORH koji, kako vele, nije učinio ništa nakon što je Mirja Tomas u proljeće u javnost izašla s pričom o Linićevom tajnom računu u Trstu. 

- Linić je vrh kriminalne organizacije, čovjek koji je Hrvatsku doslovce bacio na koljena. Dokazali smo to našom uplatom na njegov račun i ono što je novo, Linić je vratio novac našem članu Pokreta otpora u punom iznosu ne znajući da banka prilikom vraćanja novca zaračunava bankarsku proviziju. Linić, koji je bio ministar financija, očito u životu nije navikao nekome nešto vraćati, pa nije znao da je trebao odbiti bankarsku proviziju. Dokumentacija o tome postoji – poručila je Šota objasnivši kako je uplata vraćena internet bankarstvom sa računa Slavka Linića na račun jednog njihovog člana koji je na "Linićev račun u Trstu" 6. svibnja uplatio 103 eura. Tvrde da je novac u punom iznosu vraćen nakon dvadesetak dana. Šota ističe kako se članove Pokreta otpora proganja, pretresaju im se stanovi, prijeti smrću. Očito je da smo dirnuli u pravu stvar, zaključila je Šota koja napominje da će ići do kraja. 

I dalje tvrde da je to Linićev račun i traže od državnog odvjetnika Cvitana da nešto poduzme. Prozvala je policiju i u ime roditelja sestara Višnje i Gordane Filipović, poginulih u prometnoj nesreći u prosincu 2006. godine. Njihovi roditelji priključili su se Pokretu otpora, ogorčeni što i nakon toliko godina nije otkriven počinitelj nesreće, prema im je davno, tvrde, potvrđeno da je riječ o sinu poznatog poduzetnika. Dok god se Linića ne strpa u zatvor, Pokret otpora neće stati. Linić i još petero ljudi imaju tajne račune u Trstu, zar to nije pitanje broj jedan u Hrvatskoj – zaključila je Šota. Na kraju obraćanja novinarima, uredovala je i policija, koja je članove Pokreta otpora legitimirala, a Slavicu Šotu još jednom privela. 

>> Linić žestoko po Milanoviću i ministru: Hajdaš Dončić laže u ime premijera

>> Linić: Index je vodio rat protiv mene

Komentara 1

DU
Deleted user
12:53 26.09.2014.

ovo ne drži vodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije