Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispitivanje instalacija

Zbog kršenja zakona pulska Plinara pod istragom

plinovod
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.09.2014.
u 15:56

Sumnje podnositelja prijave u protuzakonito postupanje pulske Plinare pokazala su se opravdanim

Tragom prijave nezavisnog pulskog gradskog vijećnika Mauricia Licula, predstavnika stanara zgrade u ulici Veruda 17 Vladimira Filipovića, predsjednika Mjesnog odbora Nova Veruda Vlade Šegona i Igora Tomišića, ovlaštenog voditelja ispitivanja plinskih instalacija Uprava za upravne i inspekcijske poslove Ministarstva unutarnjih poslova provela je u pulskom javnom poduzeću Plinara d.o.o izvanredni inspekcijski nalaz.

Sumnje podnositelja prijave u protuzakonito postupanje pulske Plinare pokazala su se opravdanim. Utvrđeno je da Plinara nije obavljala potrebna ispitivanja plinskih instalacija pri uvođenju prirodnog plina, zbog čega je protiv Plinare i odgovorne osobe u toj tvrtki podnesena prekršajna prijava na koju nije bilo žalbe, što predstavlja priznanje krivnje Plinare d.o.o. za te protuzakonite radnje. Prijava je proslijeđena i Ravnateljstvu policije, nakon čega je, zbog moguće prijevare građana koji su prisiljeni financirati nove plinske instalacije, policija započela kriminalističku obradu, a koja bi trebala pokazati radi li se ovdje o višemilijunskoj prijevari. Vijećnik Licul savjetuje potrošače gradskog plina koji trebaju prijeći na korištenje prirodnog plina da nikako ne pristanu na usmene zahtjeve Plinare da trebaju izraditi novu plinsku instalaciju.

- Zahtijevajte da vam prethodno ispitaju postojeću plinsku instalaciju te vam izrade i dostave kompletan izvještaj o tome. To je Plinara dužna učiniti temeljem  Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima koji propisuje i sadržaj tog izvještaja tako da ne nasjedate na izvještaje izrađene na jednom papiru. To nisu izvještaji u skladu sa zakonom - upozorava Licul, a ostale potrošače koji su natjerani na izradu novih plinskih instalacija moli za strpljenje do okončanja prijave.

>>Grijete se na plin? Evo koliko bi vas to moglo koštati

>>Plinara istočne Slavonije objašnjava visoke račune za prosinac

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije