Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svetište Majke Božje Trsatske

Više od 7 tisuća hodočasnika na hodočasničkoj misi

Gospa trsatska
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/11
15.08.2014.
u 13:55

- Kada promatramo povijest svoga naroda, u našoj kulturi i duši hrvatskog naroda Marija je bila ona koja nas je okupljala spajala i očuvala – rekao je fra Vrdoljak

Od ranog jutra brojni vjernici iz Riječke nadbiskupije, ali i sa otoka, Istre i drugih dijelova Hrvatske i susjedne Slovenije, pristizali su u Svetište Majke Božje Trsatske u Rijeci kako bi proslavili svetkovinu Vele Gospe u najstarijem marijanskom svetištu u Hrvatskoj.

Mise su služene na otvorenom , u Perivoju Gospe Trsatske, a veliku hodočasničku misu na kojoj se okupilo više od 7 tisuća hodočasnika predvodio je franjevački provincijal fra Ilija Vrdoljak koji je propovijed posvetio Mariji , majci koja okuplja u zajedništvu.

- Kada promatramo povijest svoga naroda, u našoj kulturi i duši hrvatskog naroda Marija je bila ona koja nas je okupljala spajala i očuvala – rekao je fra Vrdoljak dodajući da hodočasnici sabrani na Trsatskom brijegu, kao i vjernici u drugim hrvatskim svetištima, na današnji dan slave svetkovinu crkve i izražavaju zahvalnost i poštovanje Blaženoj Djevici Mariji, kući sviju nas koja nas povezuje u zajedništvu .

Foto: Goran Kovacic/pixsell

U Svetištu Majke Božje Trsatske hodočasničku procesiju i euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodit će riječki nadbiskup mons.dr Ivan Devčić.

>> 'U našoj domovini donose se odluke koje uzrokuju sukobe da bi se zatim igralo vatrogasaca'

Komentara 1

EV
evropljanin
14:51 15.08.2014.

vise od 7tisuca ovaca skupilo se u rijeci.tako da ni ovih suvenira nije bilo dovoljno. amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije