Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Valamade su izgledna lokacija buduće džamije s minaretom

Boris Miletić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
16.12.2014.
u 10:23

O izgledu buduće džamije, visini minareta znat će se više nakon izrade idejnog projekta. Miletić vjeruje da će Islamska zajednica građane Valmade upoznati s konkretnim vizualnim projektom

Nakon Rijeke i Pula će dobiti džamiju s minaretom najvjerojatnije na Valmadama u istočnom dijelu grada. Upravo je to bila tema ovotjedne sjednice pulskog Gradskog vijeća, na kojoj je gradonačelnik Boris Miletić vijećnicima kazao kako je u razgovoru s Islamskom zajednicom dogovoreno da im je proširenje nužno, no iako je prvotno projekt zamišljen kao rekonstrukcija zgrade u Zagrebačkoj ulici koja je u vlasništvu Medžlisa Islamske zajednice Pula, takvo što nije moguće, uglavnom zbog problema oko ishodovanja dozvola, objasnio je Miletić.

Grad im je ponudio nekoliko lokacija, a jedna je na Valmadama. O izgledu buduće džamije, visini minareta znat će se više nakon izrade idejnog projekta. Miletić vjeruje da će Islamska zajednica građane Valmade upoznati  s konkretnim vizualnim projektom.

- Vjerujem da ćemo im, u duhu multikulturalnosti, omogućiti realizaciju koja će biti ne samo za vjerske potrebe Islamske zajednice, već i za društvene, školske i predškolske - rekao je Miletić. Odustaje se tako od rekonstrukcije zgrade u samome središtu Pule, udaljene od Arene svega 500 metara. O džamiji se počelo razmišljati još 2007. godine na prijedlog nemuslimana koji su i financirali izradu idejnog projekta, a Islamska zajednica je potom nastavila izradu dokumentacije.

Zahtjev za dogradnjom zgrade zgrade u centru u vjerski objekt Islamske zajednice Pula i gradnjom tornja predan  je 2009. godine. Projekt je predviđao dograđnju postojeće zgrade s dvorišne strane i gradnju minareta visine visine 17,5 metara.

>> Mogorović: Hoće li Gadafi biti financijer džamije u Puli?

Komentara 4

HR
hrfila78
12:17 16.12.2014.

Ma kakva dzamija te rakete pod hitno zabraniti sa gradnjom po HR. Neka idu u Bosnu pa neka tamo te rakete grade , mogu dobiti nekakav objekat i neka se u njemu mole i to tiho.

SO
sojka
00:13 18.12.2014.

Civilizovan i pametan svijet to nedozvoljava i u tom su najodlucniji svicarci dzamija u obliku kuce i bez minareta i tu nema price stoga hrvatici ugledajte se i cuj to incirali nemuslimani haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije