Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA NEKA TAJNA VEZA ...

Srebrne niti od Kosova do Istre

Poreč
Foto: Muzej Poreč
22.05.2015.
u 17:54

Parentine, jedinstvena ženska klapa u kojoj pjevaju Porečanke osebujnih glasova, izvodi pjesme istarskog melosa, prilagođene talijanske kancone, američku glazbu i nezaboravne napjeve na albanskom jeziku

Sjajna priča o vezama Kosova i Istre predstavljena je u Zavičajnom muzeju Poreštine. Izložba ''Filigran: srebrna nit od Kosova do Istre - La filigrana: filo d'argento dal Kosovo all'Istria'' organizirana je u suradnji Etnografskog muzeja Istre, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Županije istarske, a posvećena  je nematerijalnoj i materijalnoj kulturi filigrana koji su u Istru stizali s Kosova 50-tih godina prošlog stoljeća. Projekt je proveden u interaktivnoj suradnji s manjinskom zajednicom, a rezultat je zajednička izložba i katalog. Autori izložbe su Ivona Orlić, Tamara Nikolić Đerić i Agron Lešdedaj. Svojim je izvedbama večer obogatila i vokalna skupina Parentine. Izložba se može pogledati u galeriji Sinčić Zavičajnog muzeja Poreštine do 1. rujna 2015. od ponedjeljka do petka, od 10 do 12 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije