Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALI BEZ 57 MIL.

Rijeka povećava prirez sa 12 na 15 posto

Vojko Obersnel
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
11.12.2014.
u 17:29

Od većeg prireza dobit će se, procjenjuju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, 11 milijuna kuna

Zbog izmjena poreznih zakona proračun Grada Rijeke ostao je bez 57 milijuna kuna, a kako bi se barem dijelom nadoknadio taj manjak i uopće zatvorio proračun za 2015. godinu, ide se u povećanje prireza sa 12 na 15 posto. Od većeg prireza dobit će se, procjenjuje riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, 11 milijuna kuna. Usto, zaposlenima u gradskoj upravi i proračunskim korisnicima plaće će se smanjiti, uz primjenu načela pravednosti tako da se veće plaće više smanjuju, a manje plaće idu dolje u manjim postocima. Gradonačelniku će plaća biti manja za 14,8  posto.  

Proračun je planiran u iznosu od 798,8 milijuna kuna što je za 2,1 posto – 17,3 milijuna kuna – manje novca nego je ove godine u gradskoj blagajni. Izdvajanja za socijalni program nisu smanjena i neće se povećavati cijene usluga, štedi se na materijalnim i rashodima poslovanja, a i kultura i sport dobit će dva milijuna kuna manje.

>> Nisam ja nikakav vođa pobune u SDP-u, ali razočaran sam i neću šutjeti

>> 'Recite da lokalna samouprava ne treba, mi ćemo svime upravljati iz Zagreba'

Komentara 2

DU
Deleted user
18:13 11.12.2014.

Peking, Pjongjang, Havana i Rijeka su 4 preostale oaze komunizma, globalno gledano... I ajd, još se može shvatiti da se Milanović zakačio sa svima, od branitelja, žitelja Špičkovine, nastavnika eng. jezika, Merkel itd - ali da se sukobio i s gubernatorom jedne od samo 4 komunističke enklave na svijetu - pa tko bi to razumio!?

MA
Magnificus
13:45 15.12.2014.

e pa drugovi iz SDP-a, zašto ste u saboru digli ruke za te loše izmjene poreznog zakona kad ste znali da će vam opustošiti lokalne proračune? zašto se niste usprotivili milanoviću i odbacili štetan zakon, a ne da sada dižete građanima prirez, cijene komunalija i lokalna davanja???????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije