Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon udruge LORI

Rijeka dobila udrugu LGBTIQ+centar Druga Rijeka

LGBT
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
16.10.2014.
u 13:45

Osnovana je sa željom za aktivnijim razvojem i angažmanom u području razvoja LGBTIQ+ zajednice u Primorsko-goranskoj županiji, kao i povezivanjem i umrežavanjem s nacionalnim i internacionalnim LGBTIQ+ organizacijama

Nakon udruge LORI Rijeka je dobila još jednu, LGBTIQ+centar Druga Rijeka, koju su danas novinarima predstavili predsjednik Antonio Kiselić i Mirna Ravnić, koordinatorica za društvene aktivnosti udruge.

Osnovana je sa željom za aktivnijim razvojem i angažmanom u području razvoja LGBTIQ+ zajednice u Primorsko-goranskoj županiji, kao i povezivanjem i umrežavanjem s nacionalnim i internacionalnim LGBTIQ+ organizacijama. Poručuju kako će, kao i ostale sestrinske udruge, raditi na razvoju LGBTIQ+ zajednice u pravnom smislu mijenjajući zakonske okvire, raditi na senzibiliziranju javnosti, lobirati na nacionalnom i internacionalnom nivou.

– Kroz razne aktivnosti radit ćemo na povećanju kvalitete življenja LGBTIQ+ osoba, zalagati se za pozitivne društvene promjene promocijom LGBTIQ+ kulture i povećati njezinu vidljivost u društvu, boriti se protiv diskriminacije i nasilja na osnovi spola, roda, spolnog i rodnog identiteta, zalagati se za zaštitu temeljnih ljudskih i drugih prava i temeljnih sloboda LGBTIQ+ – naveo je Kiselić. Namjera im je surađivati s ostalim LGBTIQ+ udrugama i organizacijama u Hrvatskoj, regiji i Europi. Svoje će programske ciljeve razvijati kroz niz djelatnosti, organiziranjem predavanja, radionica, tribina, izložbi, književnih, filmskih, glazbenih večeri, a namjera im je organizirati pravnu, zdravstvenu, psihosocijalnu i vršnjačku podršku kao i savjetovanja za LGBTIQ+ osobe, njihove obitelji i prijatelje. Jedini uvjet za članstvo je tolerancija i otvorenost, kazali su.

Jedna od njihovih prvih aktivnosti je suradnja s riječkim HNK Ivana pl. Zajca.

>> Za Dan nezavisnosti dobili hrvatsko LGBT kazalište

Komentara 6

DJ
djurex
09:45 18.10.2014.

Sisanje novca iz proracuna i maltretiranje vecine svojim "pravima" ...

DJ
djurex
11:46 18.10.2014.

APA (American Psychological Association), odnosno krovna psihijatrijska organizacija prošle je godine pokušala i u tome uspjela definirati pedofiliju kao seksualnu orijentaciju govoreći kako pedofilija nije bolest nego seksualna orijentacija. Iako su to povukli rekavši kako su samo malo pogriješili, priručnicii za psihijatre po kojima se ravnaju sve psihijatrijske ustanove na svijetu, već su tiskani kao takvi. Kako smo i više puta najavljivali, plan svjetske elite je uskoro ozakoniti pedofiliju u potpunosti i to u duhu borbe protiv diskriminacije i sveopće tolerancije na različitost jer nije u redu da ti ljudi- pedofili budu stigmatizirani kao bolesnici ako imaju samo drugačiju seksualnu privlačnost. Znaci dobili smo jos jednu udrugu koja ce nam s nasim parama reklamirati djeci queer+ sadrzaj ...na isti nacin su 60 ih godina tri psihijatra u las vegasu pod cudnim okolnostima donijeli zakljucak da homoseksualnost nije bolest nego sexualna orijentacija.. Meni je normalno sta je normalno u nas a ne sta kazu amerikanci na filmu..

II
iifever2
23:07 17.10.2014.

nek osnuju i trecu, koga briga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije