Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskazali se

Prikupili 21 dozu nedostajuće krvne grupe A i 26 nule

darivanje krvi
Foto: Anton Ficko
1/3
19.12.2014.
u 00:30

Iskazali se darivatelji krvi iz Novog Vinodolskog

U predblagdansko vrijeme, kada su potrebe za krvi pojačane darivatelji iz Novog Vinodolskog su iznova dokazali svoju humanost. Posljednjoj akciji u ovoj godini odazvalo ih se 76, a nakon što je iz zdravstvenih razloga odbijeno 13 prikupljene su 63 doze krvi i to u Zavodu za transfuziologiju riječkog KBC­a nedostajuće A grupe 21.

Uvijek tražene krvne grupe nula prikupljeno je 26 doza, dok je grupe B i AB skupljeno 16 doza. Na važan korak u životu, prvo darivanje krvi odlučili su se Maja Jovanović, Mirjana Malčić, Vedran Buneta i Zvonimir Kutija. Na svoje jubilarno 20. darivanje Irena Đuranović došla je s bratom Damirom koji je krv dao 26. put. U paru su na darivanje stigli i ravnateljica Crvenog križa Novog Vinodolskog Višnja Peričić i njen suprug Nikica ­ ona je dala krv 3. put, on 37.

Dakako, akcija nije mogla proći bez višestrukih darivatelja Miljenka Čargonje (125. put), Naska Mađovskog (120. put), Damira Zoričića (105. put), Mike Svetića (101. put), Dubravka Stošića (95. put), Gordana Šamanića (67. put), Raoula Paučića (64. put), Željka Komadine (62. put), Igora Pavelića (60. put), Zorana Tikveše (59. put), Želimira Bažoka (54. put), Zdenka Matkovića (52. put) itd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije