Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak oko 800 milijuna kuna

Prihvaćen proračun grada Rijeke, za privatne vrtiće osigurano milijun kuna

Vojko Obersnel
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
18.12.2014.
u 16:13

Osiguranih milijun kuna za privatne vrtiće ustupak je HNS-u za podršku Obersnelovu proračunu, a namaknut će se dodatnim smanjenjem plaća osoblju u vrtićima i vatrogascima

Unatoč bojazni da će izostati podrška vijećnika HNS-a, Gradsko vijeće Grada Rijeke prihvatio je proračun koji je predložio gradonačelnik Vojko Obersnel.

Za proračun težak oko 800 milijuna kuna glasalo je 18 vijećnika, dok je 16 oporbenih vijećnika glasalo protiv. Osigurano je dodatnih milijun kuna za privatne vrtiće, iako je prema amandmanu vijećnika Liste za Rijeku Danka Švorinića trebalo osigurati oko tri milijuna kuna za izjednačavanje u pravima djece koja pohađaju vrtiće ostalih osnivača, a koje je Grad Rijeka do sada zakidao za 500-tinjak kuna u odnosu na subvencije koje su osigurane za djecu u vrtićima čiji je osnivač Grad Rijeka. Prijedlog je podržala cijela oporba, ali i HNS čime su jasno stali uz inicijativu "Mame i tate Grada Rijeke za prava djece".

Osiguranih milijun kuna za privatne vrtiće ustupak je HNS-u za podršku Obersnelovom proračun, a namaknut će se dodatnim smanjenjem plaća osoblju u vrtićima i vatrogascima.

>> Inicijativa "Mame i tate Grada Rijeke" traže jednaka prava za svu vrtićku djecu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije