Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt vrijedan 15,6 mil. kn

Otvoreno treće pristanište u luci Valbiska

Valbiska
Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL
24.07.2014.
u 15:49

Ministarstvo je sufinanciralo investiciju u iznosu od 7,6 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija 2 milijuna kuna, a preostali iznos osigurala je Županijska lučka uprava Krk.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa infrastrukture simboličnim presijecanjem vrpce otvorili su danas treće pristanište u luci Valbiska na otoku Krku, zajednički projekt Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture, Primorsko-goranske županije i Županijske lučke uprave Krk vrijedan ukupno 15,6 milijuna kuna.

Radovi započeti 2012. završeni su početkom srpnja ove godine. Dograđeno je pristanište, vez 1 ukupne dužine 101,35 metara te izgrađeno pristanište 2 s rampom širine 20 metara i gatom dužine 63,2 metara.

Ministarstvo je sufinanciralo investiciju u iznosu od 7,6 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija 2 milijuna kuna, a preostali iznos osigurala je Županijska lučka uprava Krk. U posljednjih deset godina obnovljena su pristaništa Porozina i Merag na Cresu, Mišnjak i Lopar na Rabu, uređena infrastruktura na pomorskom dobru na otocima, rive u Bakru, Crikvenici, Klenovici, Lošinju, na Susku i Iloviku, Cresu, Belome.

Pokrenut je projekt uređenja luke Opatija. U suradnji s jedinicama lokalne samouprave, u sufinanciranje izvanlučkog područja uloženo je preko 20 milijuna kuna, čulo se na otvorenju. Uskoro se otvara mala riva u Baški i nedavno oštećeno trajektno pristanište u Mergu.

>> Kuma Ana Sršen želi otočanima bolji život uz novi trajekt Brač

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije