Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modernizacija u Jadroliniji

Otočani se izravno ukrcavaju na trajekt, ne moraju u red po kartu

Jadrolinija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
15.01.2015.
u 14:35

Inače, trošak izrada iskaznica je oko šest milijuna kuna za nešto više od 72 tisuće otočana

Gužva na Jadrolinijinim šalterima trebala bi se znatno smanjiti. Otočani koji imaju pravo na povlašteni prijevoz i dobili su otočke iskaznice, u Jadrolinijinim agencijama više neće morati kupovati karte, već će se izravno ukrcavati.

U Splitu je u četvrtak predstavljen prijenosni poništavač, odnosno hand held uređaj, koji će evidentirati korištenje iskaznice i tako omogućiti manje čekanja i efikasniji ukrcaj. Naime, iskaznice im omogućavaju samo po jednu povlaštenu vožnju dnevno s otoka na kopno i obratno, a svako drugo putovanje moraju plaćati kao i svi ostali.

Kako je najavljeno iz Jadrolinije, ovaj će se uređaj postaviti na svim linijama tijekom sljedećih tjedana. Inače, trošak izrada iskaznica je oko šest milijuna kuna za nešto više od 72 tisuće otočana. Zahtjev je uputilo i 27.000 vlasnika vozila, također otočana.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

>> Trajekt Tin Ujević izvanredno isplovio kako bi prevezao trudnicu s Hvara u Split

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije