Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevencija nasilja

Nagrada Luka Ritz Patriciji Štrigi i Učeničkom domu "Podmurvice"

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
13.06.2014.
u 13:44

U tom se riječkom domu kontinuirano provodi poseban program Prevencija nasilja, u sklopu kojega je Patricija Štriga uspjela organizacijom koncerata, utakmica i prodajnih izložbi učeničkih radova prikupiti čak 10 tisuća kuna

Ovogodišnjom nagradom Luka Ritz, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, nagrađen je riječki Učenički dom "Podmurvice" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja i učenica Patricia Štriga, koju je kandidirala ravnateljica Ljiljana Kencel i Odgajateljsko vijeće Doma "Podmurvice". U tom se riječkom domu kontinuirano provodi poseban program Prevencija nasilja, u sklopu kojega je Patricija Štriga uspjela organizacijom koncerata, utakmica i prodajnih izložbi učeničkih radova prikupiti čak 10 tisuća kuna.

Novac je namijenjen za nabavku literature na Brailleovu pismu koja je uništena prilikom maloljetničkog devastiranja Odjela za djecu oštećena vida O. Š. „Pećine“. U humanitarni su se rad uključili i učenici sportske odgojne skupine Učeničkog doma – kadeti i juniori NK Rijeke, kao i drugi učenici koji su vrijedno izrađivali kreativne radove s kojima su prikupljali donacije.

Patricia se uključila i u volonterski rad Socijalne samoposluge Prihvatilišta za beskućnike, promotivnu prodaju časopisa “Ulične svjetiljke”, a sudjeluje i u radu Crvenog križa. S brojnim beskućnicama sklopila je prava prijateljstva, a svoje je prijatelje nastojala osloboditi predrasude prema ljudima koji su ostali bez osnovnih uvjeta za život, našavši se na ulici. Organizirala je i prijateljsku utakmicu učenika Učeničkog doma i Hrvatske reprezentacije beskućnika.

Usto, Patricia pomaže ženama i djeci - žrtvama nasilja, a uz humanitarni rad daje instrukcije učenicima svoje odgojne skupine. Patricia je i autorica igrokaza “Tihana”, koji se bavi posljedicama međuvršnjačkog nasilja. S igrokazom je nastupila u svim odgojnim skupinama promovirajući nenasilje, toleranciju i važnosti asertivnog rješavanja sukoba.

>> 'Samo njemu svira bend na nebu' - danas bi Luka imao 24. rođendan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije