Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saborski zastupnik

Kajin: U povlačenju EU sredstava, ali i u kandidiranju projekata, Istra je najgora

Damir Kajin
Duško Marušić/PIXSELL
11.12.2014.
u 12:56

Ukazao je i na problem ovrha u Istri, napomenuvši kako je po broju ovršenih nekeretnina ova županija rekorder u Hrvatskoj.

U povlačenju EU sredstava, ali i u kandidiranju projekata, Istra je najgora, kazao je danas predsjednik Istarskih demokrata i saborski zastupnik Damir Kajin.

-  Na djelu je apsolutni nerad. Ne računajući štetočinski projekt Plomin C, Istra ne participira ni u jednom Junckerovom projektu. Ili je riječ o opstrukciji Vlade do Istre, što je teško pojmiti i ne odgovara istini, jer godišnje se iz proračunskih i vanproračunskih sredstava Istri vraća jedna milijarda kuna, ili je riječ o totalnoj nezainteresiranosti vladajuće istarske politike - zaključio je Kajin istakavši kako treba inzistirati na rekonstrukciji luka Pula i Bršica i modernizaciji željeznice Buzet-Pula-Bršica,  Buzet-Kopar-željeznički tunel Učka-Rijeka.

Kajin se osvrnuo i na jučerašnje uhićenje šefa Općeg kriminaliteta PU istarske.

-  Činjenica  je da su smogli hrabrosti počistiti cijeli Odjel za borbu protiv narkotika, što je nezabilježeno u Hrvatskoj, a na tom tragu treba pratiti i privođenje šefa Općeg kriminaliteta Istarske županije. No, kako vrijeme istječe, usko grlo ostaje DORH koji je sudjelovao, pa je logično i da štiti mešetare zemljišta u Istri. Dok se institucije ne pročiste, dok su u službi pogodovanja ekipe na vlasti, Istra  će nazadovati, ovdje će carevati droga,  ljudi će nestajati, a korupcija će biti način življenja. Katarzu koju prolazi policija u Istri moraju proći i druge institucije. Bez toga nema promjene - rekao je Kajin.

Ukazao je i na problem ovrha u Istri, napomenuvši  kako  je po broju ovršenih nekeretnina ova županija rekorder u Hrvatskoj.

- U Istri imamo gotovo 14 tisuća blokiranih sugrađana, a u Hrvatskoj oko 320 tisuća. Prijeti nam slom socijalne države - kazao je Kajin zbog čega ID apelira na načelnike i gradonačelnike da ne uvode i ne povećavaju prireze i komunalne naknade.

Komentara 2

GU
General_U
13:56 11.12.2014.

pričaš nam o slomu bankrotu 20 godina si u vlasti ili u saboru želiš reći da se narod mora brinuti zbog lopovluka koji je počinjen u državi e došlo je vrime da lopovi budu kažnjeni nitko neće uživati u bogatstvu dok hrvatatski čovjek jedva spaja kraj s krajem.

FE
ferenc
09:00 13.12.2014.

Uz Istru je i Medjimurje tu.Samo problem je u Medjimurju da vudstvo MŽ nije sposobu prijaviti projekte a ima ih već i pripremljenih poput mostova na rijeci muri u mjestu Podturen,Kotoribi itd.. a ima tih projekata još i puno više,nemaema toliko mjesta da bih sve redom nabrajao.Koji propust Medjimurske i Istarske Županije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije