Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arena Open Umag

Jedinstvena humanitarna retro-teniska bajka zavladala Umagom

Arena Open Umag
Foto: Arena Open Umag
1/16
25.07.2014.
u 15:18

Uz nadaleko poznat ATP turnir Vegeta Croatia Open Umag, prije četiri godine pokrenut je i Arena Open, retro teniski spektakl

Umag, istarski grad sporta, svakog srpnja postaje hrvatska teniska meka. Uz nadaleko poznat ATP turnir Vegeta Croatia Open Umag, prije četiri godine pokrenut je i Arena Open, retro teniski spektakl.

Ovaj humanitaran događaj osmislila je šačica entuzijasta u želji da pomogne teško oboljelim prijateljima i dobro se pritom zabavi. Fokus turnira je vraćanje u prošla vremena, kako teniskim tako i cjelokupnim glazbeno zabavnim programom, uz međugeneracijsko i obiteljsko druženje.

Ove godine priči u umaškoj Areni prisustvovao je iznimno veliki broj sudionika i posjetitelja. Petak je bio rezerviran za zagrijavanje i već tradicionalni ždrijeb turnira u American Bar-u, koje je krenulo po dolasku "Arena Open karavane" iz svih krajeva Hrvatske. Nakon napetog ždrijebanja 72 igrača (od 100-tinjak prijavljenih) moglo se u potpunosti opustiti genijalnom glazbenom provodu. Disko-treš publiku rastavio je na proste faktore zagrebački bend D' Elvis, tradicionalni gost turnira, svojim nevjerojatnim rockabilly obradama svega dobroga što se u glazbi dogodilo od Elvisa do Pixiesa. Nakon njih, kormilo rasplesanog American bara preuzeo je Dj Omer iz Osijeka, čiji četverosatni "glazbeni tobogan" disko hitova s vinila nije dopustio publici do samog jutra otići doma.

Foto: Arena Open Umag

Odlična zabava nije spriječila natjecatelje da u subotu već u 12h zagriju teniske terene Arene Punta. Turnir je započeo, a onima koji su prethodnu zoru dočekali na plesnom podiju, energiju su vratili riječki Dj Dno i Dj Dna. Neki od sudionika bili su vidno potreseni količinom dobre energije i zabave pa su i poraze stojički prihvaćali uz pivo ili bocu vode. Kako natjecatelji tako i sudionici dobro su prihvatili seansu vremenskog putovanja. Retro dress code i drveni reketi zavladali su arenom, a za sve one bez retro odjevnih kombinacija pobrinule su se Ana i Jelena iz retro butika "Moljac". Vrijedne "Moljčice" ove su godine organizirale i modnu reviju koja je, uz fantastičnu improvizaciju samih modela, doživjela ogromne ovacije publike. Uz teniski turnir održale su se i "Igre naše mladosti". Igralo se svega čega smo se iz djetinjstva mogli pri prisjediti: od hulahopa, lastika, ispijanja piva, obaranja ruku pa do stolnog tenisa itd. Klinci su svoje prve teniske poteze imali priliku savladati u školi teniskog kluba "Viži", a najzanimljivije trenutke turnira oslikali su u našoj crtaonici. Cjelodnevni turnir, nakon niza spektakularnih dvoboja i iznenađenja, trajao je do same ponoći kada je u napetom finalu Sergej "Đoser" Martinović pobjedio Luku "Mačete" Kukulića. Turnir parova odličnim timskim radom osvojili su Sergej "Đoser" Martinović i Diego "Cigo" Valenta. Veliko slavlje i vatromet uslijedilo je uz dodjelu nagrada pobjednicima od strane gospodina Slavka Rasbergera.

Kao šećer na kraju, uslijedila je glazbenu disko-treš poslastica. Legendarni Papageno svojim je ekstravagantnim upadom i nevjerojatnim polusatnim nastupom, uz svoju malu pomoćnicu Irmu publiku doveo do stanja euforije. Kada su svi pomislili da od upravo viđenog teško može bolje, ikone hrvatske pop scene, riječka grupa Denis&Denis dokazala je suprotno! Sve je počelo laganim ritmom ispunjenim prepoznatljivim electro-zvucima 80-ih koje je publika isti tren odlično prihvatila. Energija, atmosfera, glazba i odjevne kombinacije kao da su nas vratile su nas u pravi tv spot ranih 80-tih. Dok su "Kolačići" digli temperaturu za 20-ak stupnjeva, "Soba 23" ispalila je cijelu publiku u orbitu i neko bestežinsko stanje. Zatim je došao trenutak radi kojega će Arena Open svima ostati duboko usječena u pamćenje. Na prve taktove vanzemaljskog hita "Program tvog kompjutera" veliki dio publike našao se na stage-u gdje su zagrljeni pjevali uz članove grupe. Ostali su u potpunom deliriju, uz ples i skakanje, popratili prekaljeni disco hit. U jednom trenutku pojavilo se tu i par kutija punih teniskih loptica koje je razdragana publika počela bacati u zrak stvorivši time nadrealnu sliku - stotine žutih kugli ispunile su nebo nad Arenom. Zabava se nastavila do ranih jutarnjih sati uz Ex-Yu rock hitove neponovljivog Dj-a Maria Kovača.

Foto: Arena Open Umag

Nakon dvodnevnog ludila organizatori su se pobrinuli za opuštanje u Yoyo Kids Bar-u u Zambratiji. Na Detox partyu najuporniji igrači natjecali su se u slaganju Rubikove kocke, fer playeri okušali se u igri Čovječe ne ljuti se, a ostali klinci gradili kule od pijeska, puštali zmajeve...

Ova divna, jedinstvena umaška teniska bajka, sudeći po konstantnom rastu posjetitelja i sudionika, sigurno će dobiti još mnogo svojih nastavaka te je pravi dokaz da se uz malo kreativnosti, puno rada i volje, pozitivnih volontera i dobroćudnih sponzora, može napraviti nešto dobro i originalno. Svi prihodi ostvareni na manifestaciji idu u dobrotvorne svrhe. Organizator eventa je Kulturna udruga mladih Fobija iz Umaga, angažirana kako u kulturi, tako i u sportu, glazbi i humanitarnom radu, čime je dosad za najpotrebnije prikupila preko 120 000 kn pomoći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije