Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održali prosvjed

Inicijativa "Mame i tate Grada Rijeke" traže jednaka prava za svu vrtićku djecu

prosvjed
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
18.12.2014.
u 12:48

Gradonačelnik Rijeke i dalje nema senzibiliteta za dio svojih sugrađana i njihovu djecu da im izjednači subvencije za vrtić, kažu u inicijativi "Mame i tate Grada rijeke za prava djece"

Upravo pred raspravu o gradskom proračunu za sljedeću godinu inicijativa "Mame i tate Grada Rijeke za prava djece" održala je danas ispred vijećnice Grada Rijeke mirni prosvjed.

Zalažu se za jednaka prava sve djece koja pohađaju riječke vrtiće. Djeca koja pohađaju gradski vrtić imaju dvostruko veću subvenciju od djece koja pohađaju vrtiće drugih osnivača, što ova inicijativa drži direktnim udarom na dio roditelja i građana koji zbog toga moraju plaćati skuplji vrtić, poručuju. Naime, troškove djece koja pohađaju ''privatne'' vrtiće Grad subvencionira sa 729 kuna, dok 1400 kuna dobivaju oni koji idu u vrtiće kojima je grad i osnivač.

Gradonačelnik Rijeke i dalje nema senzibiliteta za dio svojih sugrađana i njihovu djecu da im izjednači subvencije za vrtić, kažu u inicijativi "Mame i tate Grada rijeke za prava djece", u čemu ih podupire i Udruga dječjih vrtića Primorsko goranske županije "Vrtić za svu djecu".

Amandman na prijedlog proračuna da se izjednače subvencije djeci koja pohađaju vrtiće u Gradu Rijeci uputili su riječki HDZ i Lista za Rijeku, a kako je kazala Mirna Međimorec iz udruge "Vrtić za svu djecu" o ovome su problemu razgovarali sa svim gradskim vijećnicima i političkim strankama.

>> Vrtić je servis samo za zaposlene roditelje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije