Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocijski let

I Komadina se provozao hidroavionom od Rijeke do Lošinja

hidroavion,Rijeka
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/9
20.11.2014.
u 14:12

Rijeka kao punkt sjevernojadranskog dijela za povezivanje s otocima za ovog je avioprijevoznika vrlo važna

- Radujem se što smo sa našim hidroavionima prvi puta na riječkom doku, radujem se što gradonačelnik, župani i dožupan podržavaju ovaj projket, veliko je to postignuće - kazao je danas Klaus Dieter Martin, glavni direktor tvrtke Europski obalni avioprijevoznik d.o.o uoči prezentacijskog leta s riječkog Adamićevog gata prema Malome Lošinju, čiji su putnici bili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i dožupanica Nada Turina Đurić. Obilježn je tako početak povezivanja otoka i gradova Kvarenra hidroavionskim vezama u javnom putničkom prijevozu.

Rijeka kao punkt sjevernojadranskog dijela za povezivanje s otocima za ovog je avioprijevoznika vrlo važna. Na proljeće krećeustaljeni  red vožnje, a prije toga treba obaviti prirpemne radnje, postaviti ponton na Adamićevom gatu i urediti sadržaje za putnike. Premda je o cijenama leta još uvijek prerano govoriti, procjenjuje se da bi primjerice karta za let na relaciji Rijeka - Rab trebao stajati oko 200 kuna. Rijeka će tako biti povezana s Lošinjom, Krkom Cresom i Rabom, a u planu su  i izravni letovi prema Italiji, Anconi, Ravenni i Veneciji. Let do Cresa i Krka trajat će svega desetak minuta, a do Raba dvadesetak, kazao je Dieter Martin.

Jedna turistička regija i cijeli naš Jadran treba ovakve vrste veza središta s manjim destinacijama, to će svakako doprinjeti turizmu, ali i svakodnevnom životu naših ljudi na otocima, kazao je župan Komadina uvjeren kako će s vremenom hidroavionske linije postati velika atrakcija za naš Jadran.

>>Privatni hidroavion za posebnu gošću zatvorene zabave na Hvaru

>>Prvi hidroavion povezao splitski Resnik i hvarsku Jelsu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije