Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvan zbog IDS-a

Kajin bio na razgovoru u DORH-u: 'Pao mi je kamen sa srca'

Damir Kajin
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/9
22.04.2014.
u 14:41

U pozivu Kajinu stajalo je da mora dati "obavijesti i pojašnjenja koja mogu pridonijeti ocjeni navoda iz novinskog članka objavljenog u lokalnim novinama, a u kojemu Kajin za IDS predlaže drugo ime –'Istražni demokratski savez'.

Saborski zastupnik Damir Kajin jutros je u pratnji odvjetnika stigao na razgovor u pulski DORH, a ulazeći u zgradu, kazao je da "problem Istre nije samo politika nego i institucije".

– Bez obzira na to je li riječ o policiji, DORH-u, sudstvu, carini i dalje, da ne nabrajam. No, situacija se mijenja kako se mijenjaju ljudi na čelu tih institucija pa vjerujem da će Istra uskoro biti onakva kakvoj se Istrani nadaju – kazao je Kajin ulazeći u Županijsko državno odvjetništvo. U pozivu Kajinu stajalo je da mora dati "obavijesti i pojašnjenja koja mogu pridonijeti ocjeni navoda iz novinskog članka objavljenog u lokalnim novinama, a u kojemu Kajin za IDS predlaže drugo ime – 'Istražni demokratski savez'.

"Pao mi je velik kamen sa srca"

Nakon dvosatnog razgovora sa Županijskom državnom odvjetnicom Mirjanom Jelenić, Kajin je novinarima kazao da zbog tajnosti predistražnih radnji ne smije govoriti o detaljima, piše iPress. - Načelno mogu reći: ono što sam javno govorio, to sam danas u Državnom odvjetništvu i ponovio. Bilo da je riječ o drogi, još gorim stvarima od droge ili rasprodaji poljoprivrednog zemljišta u Istri, gdje sam pokretao zakonske izmjene, ne samo zbog istarskih političara, nego i tajkuna koji preuzimaju tisuće hektara zemlje, da bi im lokalna samouprava urbanizirala hektar ili dva, čime isplaćuju investiciju - rekao je Kajin po izlasku.

Dodao je i da su razgovarali i o "istarskim medijima plaćanih javnim novcem i načinu izvlačenja novca preko PR agencija te nizu drugih stvari, zbog kojih je Istra postala špilja razbojnička". - Ipak, pao mi je velik kamen sa srca, jer, čini se, nešto se u Istri pokrenulo i Istra ipak špilja razbojnička neće biti - zaključio je Kajin.

>>Kajin 22. travnja na razgovoru u Državnom odvjetništvu

>>Kajin: 'Vladajući u Istri nemaju ni trunke socijalne osjetljivosti'

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Neron
Neron
10:55 22.04.2014.

Tako tipično - prvo je glasno napadao IDS i tražio promjene u vodstvu IDS-a. Sada, kada Uskok i njega želi "istražiti", valja promijeniti i vodstvo Uskoka. Vjerojatno bi tražio da se promijeni i papa kad bi ovaj od Kajina tražio objašnjenja. Nije mi jasna samo jedna stvar: kako možeš biti dugogodišnji potpredsjednik stranke i poslije tvrditi kako je ta ista stranka leglo kriminala i svega negativnoga te ujedno sebe smatrati nevinim i čistim? Ili lažeš, ili si glup ako to ne vidiš, ili si dio tog kriminala! Postoji li četvrta opcija?

VV
valter.volf.315
10:56 22.04.2014.

Gospodine Kajin, vi moralista,da li ste u mirovini?Pa kako mi je poznato u Istri ste bas vi i vasa koalicija citavo vrijeme na vlasti.

BA
balic
10:50 22.04.2014.

Njega i njegove nebuloze ne treba komentirati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije