Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Sjajna Štritofova obrana

04.02.2003.
u 00:00

Ne treba zanemariti niti njegov napadački učinak. U pravilu postiže pogotke kada je najpotrebnije. Usto, iznimno je uzoran momak, pravi sportaš u svakom smislu

Nema dvojbe da je Splićanin Josip Jović jedan od ljudi koji je lani popratio najveći broj vaterpolskih utakmica Hrvatske lige. Što kao gledatelj, što kao dužnosnik.

- Izbor vaterpolista godine sigurno nikada nije bio teži. Nažalost, iz jednostavnog razloga što nam kvaliteta iz godine u godinu pada, nema pojedinaca koji odskaču - prije negoli nam je objavio svoj izbor sa žaljenjem zaključio je Jović.

- Kao najboljeg igrača prošle godine proglasili ste braniča Mladosti Ratka Štritofa.

- Mladost je osvojila prvenstvo Hrvatske, Mladost je igrala u finalu Kupa kupova. A Štritof je u toj Mladosti bio ključni igrač. Posebno opčinjava njegova igra u obrani, s time da ne treba zanemariti ni napadački učinak. U pravilu postiže pogotke kada je to najpotrebnije. Usto, iznimno je uzoran momak, pravi sportaš u svakom smislu.

Do Štritofa na Jovićevoj listi najboljih sedam je sidraš talijanske Brescie Igor Hinić.

- Jedan je od ključnih igrača Brescie, koja je osvojila Kup LEN-a, a u reprezentaciji koja nije briljirala bio je među boljim igračima.

- Elvisa Fatovića, kapetana Juga, stavili ste na treće mjesto?

- Jug je ostao bez naslova prvaka Hrvatske i prvaka Europe. No, u toj cijeloj priči Fatović je igrao odlično, uostalom bio je najbolji strijelac lige. Da su Dubrovčani bili prvaci, Fatoviću i Štritofu zamijenio bih mjesta.

- Slijede dva iskusna vuka, Samir Barač i Dubravko Šimenc.

- Barač je, kao i Hinić, jedan od ključnih igrača Brescie i sasvim nezasluženo nije pozvan u reprezentaciju, kojoj još može puno dati. Šimenc je igrao dobro za Savonu, pravi je promotor hrvatskog vaterpola u svakom obliku. Nekada se ponaša kao veliko dijete, ali i to je Šimenc.

- Popis ste zaključili Frankovićem i Kačićem, mladićima koji su budućnost hrvatskog vaterpola.

- Franković je držao Kvarner, odlično igra sada u Primorju i nije bez razloga pozvan u reprezentaciju. S njim je u budućnosti sigurno začepljena rupa na desnoj strani najbolje vrste. Kačić brani odlično u stabilnom Mornaru, a nije lako braniti u, uvjetno rečeno, malom klubu.

O. Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije