Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRIAM MARGOLYES

Zvijezda Harryja Pottera u 83. godini pozirala gola i progovorila o velikoj boli: 'Umrla su mi 34 prijatelja'

Foto: Promo
1/6
16.06.2023.
u 19:35

Glumica je otvoreno još davne 1966. svojim roditeljima priznala da je lezbijka, kada je homoseksualnost još uvijek bila ilegalna

Britanska glumica Miriam Margolyes (82) javnosti je najpoznatija po svojoj ulozi profesorice Sprout u serijalu filmova o Harryju Potteru. A sada je iznenadila javnost i pozirala potpuno gola na srpanjskoj naslovnici britanskog Voguea posvećenog LGBTQ+ zajednici. Naime, glumica je otvoreno još davne 1966. svojim roditeljima priznala da je lezbijka, kada je homoseksualnost još uvijek bila ilegalna. Iako nije postojao zakon zbog kojih bi se lezbijstvo smatralo zločinom, to je tada i dalje bio društveni tabu.

Sada je već 54 godine u vezi sa svojom partnericom Heather Sutherland (80), australskom povjesničarkom i bivšom profesoricom na sveučilištu u Amsterdamu, a upoznale su se 1967. dok je radila na BBC-evoj radio drami.

VEZANI ČLANCI:

U novom broju Vogue glumica pozira gola za stolom, a ispred nje su peciva prekrivena glazurom. U intervjuu za magazin rekla je kako ne može odoljeti biti zločesta, a progovorila je i o gubitku svoja 34 prijatelja koji su preminuli zbog HIV-a.

"Baš sam neki dan išla brojati, jer je bilo toliko ljudi koji su preminuli od HIV-a, a svi su bili prekrasni, talentirani, zabavni, nadareni dečki", izjavila je za Vogue.

Glumačka zvijezda upravo se vratila iz Toskane gdje je od prosinca boravila s Heather u njihovoj seoskoj kući. Ranije je rekla da je svoju partnericu, koju opisuje kao osobu koja drži do privatnosti te je prilično suzdržana, vidjela samo osam puta u razdoblju od godine dana, a objema im odgovara odvojeni život jer ona nije htjela da se Heather ičega odriče, a nije ni glumicama sama se htjela odricati nečega u svom životu pa im ovo "bolje odgovara". 

Glumica je izjavila da jo je ‘muka od pomisli da Heather naziva svojom ženom‘ te je dodala da je odvojeni život dobar za njih. No, zbog "pravne zaštite", sklopile su građansko partnerstvo, ali ističe da nikada nije bila pobornica "Povorki ponosa". 

Iako se ne srami toga što je lezbijka, priznala je da joj je žao što je to priznala roditeljima, ocu Josephu i majci Ruth, koji to nisu dobro prihvatili. Majka ju je čak natjerala da se zakune da više nikada neće imati seks s drugom ženom.

Nekoliko Nekoliko mjeseci nakon toga njezina je majka doživjela teški moždani udar, a Miriam se brinula za nju sve dok nije preminula, uvjerena da je vijest o njezinoj seksualnosti pridonijela majčinu narušenom zdravlju.

VIDEO Nikolina Pišek o svađi s Bornom Kotromanić

Komentara 1

HA
Harmanica
23:54 16.06.2023.

Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije