Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davorka ručević kasandra

Zvijezda 90-ih bila je bolesna i povučena: Tek 17 dana nakon što je preminula vijest o smrti izašla je u javnost

Preminula hrvatska dance pjevačica Davorka Ručević Kasandra
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/19
09.02.2024.
u 11:53

Kasandra je početkom devedesetih bila ikona dance scene. Nema osobe koja nije zapazila 183 cm visoku ljepoticu s rasponom glasa od četiri oktave, kako je u jednom intervjuu rekla njena majka. Pozornost su privlačile i njene zavodljive usne pune silikona, koje je kasnije izvadila. Preminula je 20. prosinca 2021. godine, a imala je 55 godina

Davorka Ručević, najpoznatija kao Kasandra, čiji su hitovi ''Kazna'' i ''I've Got A Feeling'' još uvijek popularni na kućnim partyjima, ali i u nekim klubovima, sa scene se povukla početkom 2000-tih. Kasandru nitko nije vidio od tada u javnosti, a komunicirala je katkada preko menadžera Zorana Škugora. Preminula je 20. prosinca 2021. godine, a imala je 55 godina.  

Kasandra je početkom devedesetih bila ikona dance scene. Nema osobe koja nije zapazila 183 cm visoku ljepoticu s rasponom glasa od četiri oktave, kako je u jednom intervjuu rekla njena majka. Pozornost su privlačile i njene zavodljive usne pune silikona, koje je kasnije izvadila
Davorka Ručević uvijek je bila obavijena velom misterija. Godina rođenja pogrešno je napisana na stranici Wikipedije, pa su mnogi bili uvjereni da nije riječ o njoj kada je njeno ime osvanulo na popisu umrlih na stranicama Mirogoja. Rođena je 1967. u Zagrebu, gdje je provela cijeli svoj život, koji nije bio nimalo lagan. Na scenu je je stupila početkom devedesetih. Njen spot "I've Got a Feeling" smatrao se jednim od najskupljih do tada u našoj glazbenoj produkciji, što mnogo govori o tome koliko su svi vjerovali u njen uspjeh. 

Obožavali su je suradnici i fotografi, koji nisu propuštali priliku da je snime, a ona se uvijek izdvajala iz mase zanimljivim modnim kreacijama koje je nosila. 

I onda je samo nestala, isto tako kako se i pojavila.
Mnogi su se pitali gdje je i što radi. No Davorka se rijetkima javljala na telefon. U javnosti se pojavila posljednji put 2007. na proslavi rođendana svog bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka 2007. godine. Kasandra se navodno povukla u osamu, živjela je u kući svoje bake i nije uopće izlazila. Na cesti je nisu viđali ni susjedi, a ni prodavačice iz obližnje trgovine.
Zbog takvog nestanka sa scene, ali i iz društvenog života, u javnosti su počele kružiti razne priče i urbane legende. Neki su tvrdili da je oslijepila, drugi da je psihički bolesna.

GALERIJA Zvijezda 90-ih snimljena kako prodaje kuhani grah i puricu s mlincima na Dolcu

Preminula hrvatska dance pjevačica Davorka Ručević Kasandra
1/17

Ipak, njena majka Darinka Gazibara, koja je sve radila za nju posljednjih godina, otkrila je što se stvarno dogodilo. Kazala je kako se Kasandra razboljela nakon turneje u Sibiru, gdje je bila prisiljena nastupati oskudno odjevena. Bila je tamo, kazala je Darinka, prije nekoliko godina, na temperaturi od minus 20 stupnjeva. 

Povukla se, tvrdila je Gazibara, jer je dance glazbu smatrala podcjenjivanjem.

Kasandra je sama kazala kako je imala izvanmaterničnu trudnoću te da je izgubila voljenog muškarca. Otkrila je i svoju točnu dijagnozu – imala je endometriozu maternice zbog koje nije mogla hodati. 

Prestala se baviti glazbom no nije bila nezaposlena, radila je za jednu tvrtku od kuće, ali nije htjela podijeliti više detalja. 

Preminula hrvatska dance pjevačica Davorka Ručević Kasandra
1/19

Razmišljala je posljednjih godina i o povratku na scenu, o tome je razgovarala s glazbenim menadžerom Zoranom Škugorom koji se ponekad čuo s njom, no kada se pojavila korona, sve je palo u vodu. 

Interes javnosti privukla je ponovno nakon nastupa Lane Klingor Mihić koja ju je utjelovila u showu ''Tvoje lice zvuči poznato''. Tada se i javila porukom te pohvalila njen nastup. 

Da je razmišljala o nekom povratku, daje se naslutiti i iz toga što je napravila profil na Facebooku. Mnogi nisu vjerovali da je to stvarno ona, nije imala sliku, a među prijateljima bilo je samo 48 ljudi mahom iz glazbene industrije. Dopisivala se s njima, kako kažu, no u jednom trenutku prestala je odgovarati na poruke. 

Na Facebooku se 2021. i proširila vijest kako je Kasandra preminula u Zagrebu, u 55. godini, 17 dana nakon što je umrla. Vijest o smrti potvrdila je njena majka za medije.

 

Komentara 1

MA
MadMax1
16:59 09.02.2024.

Počivala u miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije