Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplati li se život u inozemstvu

Youtuber iz susjedstva objavio mjesečne troškove četveročlane obitelji u Njemačkoj: Za hranu vam treba 1000 eura

Foto: youtube
1/6
29.11.2022.
u 09:38

Napravio je popis svih mjesečnih primanja i izdataka jedne četveročlane obitelji, a na kraju je uvrstio i dodatne troškove poput cigareta ako ste pušač i otprilike troškove izlazaka

Youtuber iz Srbije Vule koji objavljuje na kanalu "Vuletova svaštara" na svom je profilu objavio video u kojem je prikazao troškove četveročlane obitelji koja živi u Njemačkoj, a temeljio ih je na svom iskustvu života u toj zemlji. Pričao je o uvjetima života osoba koje prvi put dolaze u Njemačku živjeti i raditi, a nakon što je objavio taj video, njegovi gledatelji tražili su ga da ispriča i kakav je životni standard ljudi s ovog prostora koji su već desetljećima u Njemačkoj. Zanimalo ih je koliki su troškovi života četveročlane obitelj u kojoj suprug i supruga rade. Napravio je popis svih mjesečnih primanja i izdataka jedne četveročlane obitelji, a na kraju je uvrstio i dodatne troškove poput cigareta ako ste pušač i otprilike troškove izlazaka. 

– Ako muž i žena rade, zarađuju oko 4500 eura mjesečno. Uzeo sam neki prosjek, naravno ima i bračnih parova koji zarađuju više. Ako su na višoj poziciji, u nekoj jakoj firmi, kao što je Bosch, onda imaju i pet i pol tisuća eura. Ali ima i onih koji zarađuju manje pa je to dobar prosjek. Dječji doplatak za dvoje djece iznosi 440 eura pa su prihodi prosječnog kućanstva ukupno 4940 eura – ispričao je Vule na početku svog videa. Za najam stana u Njemačkoj obitelj od četiri člana mora izdvojiti oko 1200 eura, a troškovi režija su 250 eura, dok će mjesečni izdatak za hranu prema njegovu iskustvu biti oko tisuću eura. Objasnio je i koliko iznose troškovi osiguranja, goriva i servisa za automobil ako živite u Njemačkoj, a objasnio je i koliko jedan pušač mjesečno potroši na cigarete.

– Kutija od 20 cigareta košta osam eura, ako ih kupujete svaki dan mjesečno ćete potrošiti 240 eura ili 480 eura ako su u obitelji dva pušača. Tada ste u minusu i trebate tražiti dodatni posao za ovaj trošak – objasnio je. Za odlazak na putovanje za godišnji odmor treba izdvojiti oko 500 eura svaki mjesec kako bi se dovoljno uštedjelo, a na kraju je rekao kako mirovina može biti jako dobra u Njemačkoj, a može se dobro zaraditi i na prodaji stana te novcem koji je uložen u životno osiguranje. 

VIDEO Tko je Hrvatica koja je mamila poglede u Kataru? Željela postati misica, prate je stotine ljudi

 

Ključne riječi

Komentara 9

ST
stefj
09:58 29.11.2022.

A eto, nakon Dvornikice i Šuput, da malo reklamiramo i Vuleta...

MM
Mr.M
10:17 29.11.2022.

Toliko treba i u Hr.

ZO
zoran234
13:29 29.11.2022.

Dobro je dobro samo da ne bude gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije