Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vanessa Mioč i ove godine je na popisu izvođača koji sudjeluju u slavljenju na 'Progledaj srcem'

Progledaj srcem
Foto: Laudato TV
1/4
28.03.2024.
u 11:07

Hrvatska je po duhovnosti među najvećima na svijetu

Pjevačica duhovne glazbe, članica Molitvene zajednice Srce Isusovo i studentica ZŠEM-a sudionica je 'Progledaj srcem' od početaka ovog projekta kao prateći vokal te kao jedna od izvođača. Vanessa Mioč razloge za sudjelovanje nalazi u evangelizaciji koja se prilikom ovih susreta događa, a za koju nismo niti svjesni kako i do koliko srdaca dopire. Vanessa je povratnica u Hrvatsku iz Švicarske odakle je došla sa svojom obitelji, glazba je prati od malena, a pohađala je i školu pjevanja Husar & Tomčić. U fokus javnosti došla je pjesmom 'Vjerujem' s kojom je nastupila na Festivalu kršćanske glazbe u Poljskoj, a ima iskustvo i s Jubilmusic-International Christian Music Festivala u San Remu.

-Tijekom sudjelovanja na festivalima izvan Hrvatske imala sam prilike razgovarati s velikim umjetnicima diljem svijeta koji su se nakon obraćenja odlučili posvetiti duhovnoj glazbi. Osim što su me ti razgovori potaknuli, shvatila sam koliko je zapravo Hrvatska velika. U usporedbi s državama poput Francuske, Kolumbije, SAD-a i šire zaključili smo vrlo brzo u razgovorima kako je Hrvatska, iako geografski manja, izrazito velika što se duhovnosti i duhovne glazbe tiče. Jako sam ponosna na to te vjerujem kako je ''Progledaj srcem'' itekako dokaz da je potreba sve veća. Velika je to odgovornost, ali i zadovoljstvo - govori mlada pjevačica koja priprema i svoj prvi album.  

Foto: Laudato TV

-Glazba je ono što pokreće ljude te nas prati u raznim životnim situacijama, bilo da smo sretni ili tužni. To vrijedi pogotovo za mlade. Stoga sam svjesna važnosti onoga što ''upijamo'' kroz glazbu, iako to činimo nesvjesno. Želim pokazati mladima kroz glazbu kako je današnje moderno biti vedar, otvoren, a ipak Njegov - ističe. Upravo mladi čine i glavninu posjetitelja na duhovno-glazbenom spektaklu u organizaciji Laudato TV-a.

-Smatram kako ovaj svijet mnogo toga nudi, a malo toga donosi plodove kao što su mir i radost. Sve više mladih i obitelji čeznu za tim te smatram kako ''potražnja'' za duhovnom glazbom sve više raste. Zahvalna sam što Hrvatska ima i ''ponudu'' te ozbiljno na njoj radi. Molitva je tu definitivno ključna - smatra Mioč koja je i osobno čula mnoga

svjedočanstava onih koji posljednjih deset godina dolaze na ''Progledaj srcem''. Vjeruje kako je rasprodana Arena plod tih istih svjedočanstava te dokaz da se u našim srcima događaju promjene koje je i sama doživjela.

Foto: Laudato TV

-U zadnjih deset godina sam imala prilike upoznati predivne ljude, sebe i Boga na jedan sasvim novi način. Kroz to sam otkrila i ljubav prema duhovnoj glazbi te se danas njome bavim. Sretna sam zbog toga; tu me On zove - objašnava Vanessa kojoj je svaki koncert poseban na svoj način, ali ''Progledaj srcem'' na Maksimiru ipak je bio jedinstven i neponovljiv.

- Tako je čudesno bilo slaviti Gospodina s više od 50.000 ljudi koji su došli iz raznih krajeva diljem svijeta te dan danas o njemu govore. Meni se osobno dojmovi još nisu do kraja slegli. Velika je to stvar!

Još su dva mjeseca do novog slavljeničkog ''Progledaj srcem'' koji se ove godine održava s dva dana duhovne obnove i slavljenja, 24. i 25.5. u Areni Zagreb od 18 sati. Sudeći po svim dosad održanima, i od ovog događaja organizatori i posjetitelji mogu mnogo očekivati.

-Radost, ljubav i mir! Dane odbrojavam do velikog događaja te jedva čekam vidjeti iznova koliko je Gospodin velik! – uzbuđena je Vanessa Mioč.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije