Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene u programu

Ukida se HRT-ova emisija "Puls", a "Labirint" se odgađa za siječanj, doznali smo i zbog čega

Foto: Josip Regović/Pixsell, HRT
1/6
01.09.2022.
u 15:58

Uoči službene objave jesenske sheme HTV-a prisavskim hodnicima šire se razne glasine o ukidanju emisija pa smo provjerili što je od toga zapravo točno.

Uoči predstavljanja jesenske sheme sve su oči uprte u HTV, a jednako zanimanje vlada i među urednicima, koje zanima je li im emisija zaslužila nastavak emitiranja, i među gledateljima, koji iščekuju novitete. U svemu tome javljaju se razne glasine koje smo odlučili provjeriti. Naime, najprije je do nas stigao glas s Prisavlja da se gase "Potrošački kod", "Puls" i "Agenda", a da to u konačnici možda čeka i "Labirint". "Otvoreno" bi pak, kako smo neslužbeno čuli, trebalo odsad trajati samo pola sata.

Naime, "Potrošački kod", emisija urednice i voditeljice Sanje Smiljanić Grubišić, već 18 godina mnogima je redovito bila posljednja nada te je upravo uime i za dobrobit potrošača vodila mnoge bitke. I dobivala ih. Ispravljala mnoge nepravde, pokušaje prijevara, obmanjivanja, potkradanja građana... I eto, baš u vrijeme divljanja cijena i kada nas očekuje prelazak na euro pa svi upozoravaju kako će biti i onih koji će tu priliku koristiti i zlorabiti, a neki je već i koriste i zlorabe za varanje građana, glasina da se ukida emisija koja je takve stvari prokazivala i kojoj su se građani u takvim situacijama mogli obratiti za pomoć, savjet ili informaciju, prilično nas je iznenadila.

Nagrađivani "Puls" Morane Kasapović i Maje Tokić, kao i "Labirint" Jagode Bastalić bespoštedno su se posvećivali onim najproblematičnijim društveno-političkim temama i gledatelji su znali da će im te emisije podastrijeti istinu. A sad se "Puls", koji je pripadao Zabavnom programu, gasi, dok se nastavak emitiranja "Labirinta" odgađa za siječanj zbog, kako smo mogli čuti, prijenosa nogometnih utakmica na Drugom programu.

Foto: Robert Anic/Pixsell

Navodno bi trebao u 25 minuta obrađivati samo jednu temu, odnosno priču. Jedna od informacija u koju na prisavskim hodnicima mnogi vjeruju jest i da u trenutačnoj turbulentnoj i prilično zabrinjavajućoj situaciji koja vlada u svijetu HTV ukida svoj jedini vanjskopolitički magazin "Agendu". Umjesto da se toj emisiji, koju je uređivao Danko Družijanić, da dvostruko dulji termin, miče je se iz programa. A povrh svega može se čuti i da se "Otvorenom" sprema promjena, navodno bi od sada trebao trajati tek pola sata.

Budući da su nam neki urednici ovih emisija potvrdili informacije da se njihove emisije gase, ali ništa više od toga nisu željeli reći javno ili službeno, sva smo ova pitanja uputili HRT-u, jer nas je zanimalo što o svemu misli vrh Prisavlja, koji će uskoro predstaviti novi program za jesen. Na naša pitanja o gore navedenim nagađanjima odgovorili su nam sljedeće. – Nije točno da se ukidaju emisije "Agenda" i "Potrošački kod". One će se, naime, emitirati na HRT-ovu news kanalu HTV 4. Što se tiče emisije "Puls", emitiranje u jesenskoj shemi nije predviđeno. "Puls" jest nagrađivan, no nije društveno-politički magazin. Točno je da "Labirint" i nogomet nemaju veze. "Labirint" mijenja format i ide na HTV 1 kao "current affairs" dokumentarci – piše u odgovoru s HRT-a. Zanimljivo, to da se neke od navedenih emisija samo "sele" na HTV 4, prije nismo čuli. Kuloarske glasine to uopće nisu spominjale pa treba vidjeti što će se na kraju uistinu i dogoditi. Vjerujemo da će gledatelji vrlo brzo saznati odgovore koji će stati na kraj kuloarskim pričama.

VIDEO Najomraženiji lik na internetu Andrew Tate ljetuje s Hrvaticama

Komentara 2

NO
Nordik
16:54 01.09.2022.

Ugasiti HRT i njegovu naknadu za članove partije, Ne gledljivo, gore nego Vučićev Pink i Hepy

Avatar comparator
comparator
19:44 01.09.2022.

Nedjeljom U 2 ostaje ? Užas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije