Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan- kuhaj u parovima

On je spreman pojesti i ono što do tanjura može došetati, a ona voli moderno kuhanje

3,2,1- kuhaj
Foto: RTL
21.01.2016.
u 23:30

U showu Tri, dva, jedan- kuhaj ove se sezone kuha u parovima, a najmlađi zaposlenik Googlea iz Hrvatske i njegova uspješna partnerica ozbiljno idu na pobjedu

U novoj sezoni RTL-ova kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj”, koji uskoro počinje, natjecatelji će kuhati u parovima. Ova ideja da za štednjakom zajedno pokažu svoje kulinarsko umijeće svidjela se i Osječanima Marini Obšivač i Mariju Đaniću, zaljubljenicima u sport i hranu.

Pire iz vrećice prvo jelo

– Kako oboje volimo kuhati, vidjeli smo ovo kao savršenu priliku da se zajedno zafrkavamo u kuhinji. Već smo i prije sudjelovali na manjim kulinarskim natjecanjima i u jednu ruku to je način da naučimo nešto novo, opustimo se te upoznamo nove zanimljive ljude. Iskustvo nam govori da su ljudi koji vole jesti i kuhati među najboljim ljudima te upravo takve ljude želimo što više upoznati – kažu nam Mario i Marina koji već dvije godine žive zajedno i za sebe u šali kažu da su štreberi.

Naime, Mario je radio za Google, i to kao njihov najmlađi zaposlenik iz Hrvatske, a sada rukovodi čak dvjema tvrtkama, jednom iz Hrvatske, a drugoj je sjedište na Novom Zelandu. Kada su mu trebali savjeti iz područja digitalnog marketinga za tvrtku na Novom Zelandu, obratio se Marini i otad su nerazdvojni. Marina je pak uspješna menadžerica, no planira uskoro otvoriti svoju tvrtku. Ne voli se hvaliti članstvom u Mensi, a nekada je ozbiljno trenirala rukomet.

– Koliko god voljeli kuhati i jesti, kuhinja nije bila ono nešto što nas je spojilo, već je to ipak bio posao iako zapravo donedavno i nismo počeli raditi zajedno. Prvo jelo koje mi je Marina skuhala bio je pire-krumpir iz vrećice, no odonda se ipak znatno popravila te danas zna napraviti stvarno vrhunska jela – prisjetio se Mario. Pitamo ih jesu li i u kuhinji štreberi kao i u poslu?

– Marina je u većoj mjeri štreber, kao i sa svim ostalim u životu – veli Mario, a Marina dodaje:

– Mario, kao poduzetnik, skloniji je riziku. Ima tradicionalnih recepata koje pripremamo, ali tada pokušavamo začinima i dekoracijom dati takvim jelima osobni pečat, dok kod ostalih recepata volimo kombinirati više različitih pogleda na određenu namirnicu ili osnovnoj namirnici dodati možda neki ne toliko tipičan par kao prilog. Ponekad volimo ići i na sigurno.

Kao poduzetnicima radni dan im traje puno dulje od uobičajenih osam sati, ali vremena za kuhanje, kažu, uvijek pronađu.

Uglavnom kuhamo unaprijed ručak za sutra, no to najčešće znači da skuhamo veću količinu onog što smo jeli dan prije. To nam odgovara zato što je teško neke namirnice kupovati u količinama za dvoje – kažu. Njihovo zajedničko funkcioniranje u kuhinji, veli ovaj zaljubljeni par, ovisi o položaju zvijezda i mjeseca.

Različit pristup kuhanju

– Marina je ponekad problematična, a to ponajviše ovisi o namirnici koja se priprema. To se odnosi na stvari kao što su “kidanje” glava sipi ili čišćenje ribe – u tom slučaju, bježite što dalje – kroz smijeh kaže Mario, a Marina se nadovezuje:

– Problemi se pojave i kada Mario ostavi previše suđa iza sebe, što je zapravo svaki put kada on kuha. Kuhanje je gotovo u trenutku kad ponestane slobodnih posuda.

Zajedničko im je što u kuhinji vole isprobavati nove namirnice i tehnike kuhanja, ali granice do kojih pri tom idu različite su.

– Koplja se lome kad je u pitanju termička obrada namirnica jer je Mario spreman na namirnicu koja može i samostalno došetati do tanjura, a ja ipak očekujem da je hrana nešto pečenija. Inače, nemamo omiljenu kuhinju, samo volimo moderan pristup namirnicama – objašnjava Marina.

Mišlju da otvore svoj restoran već su se bavili, no te planove ipak su odlučili odgoditi za budućnost i vrijeme kada će biti u mirovini. 

>>Tko ide u prvi dvoboj showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!"?

>>Pobjednik "3,2,1-kuhaj!": Čekam četvrto dijete, a od nagrade bih rado otvorio zalogajnicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije