Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turbulentan život

Tko je srpski reper zbog čijeg su se koncerta zagrebački klinci satima smrzavali ispred kluba?

Rasta
Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/5
21.11.2023.
u 13:00

Srpski reper Stefan Đurić, poznatiji kao Rasta prošlog je vikenda napravio veliku pomutnju ispred jednog zagrebačkog kluba.

Srpski reper Stefan Đurić Rasta (34) našao se usred skandala nakon što je prošlog petka održao koncert u hrvatskoj metropoli. Kako je tada navela Facebook stranica Mamin blog, ispred tog zagrebačkog kluba je ostalo nekoliko stotina ljudi, najviše djece mlađe od 16 godina zato što je organizator Art Music Adria zabranio ulaz djeci, ali to nigdje nisu naveli. Rasta važi za jednog od najuspješnijih repera na ovim prostorima, a posebnu popularnost uživa u susjednoj Srbiji i to među mlađom generacijom.

Prvi je od repera s ovih prostora koji je počeo koristiti, sad već popularan autotune u pjevanju. Karijeru je započeo sa samo 16 godina, a prvi studijski album 'Superstar' objavio je 2011. godine. U karijeri je snimio više od 120 pjesama, a najpoznatije su 'Euforija', 'Kavali', 'Kavasaki', 'Hotel' i mnoge druge. 

Inače, reper poznat po svojim dredloksima rodio se 1989. u Prištini, a dolazi iz ugledne obitelji. Oba roditelja su mu bili profesori na fakultetima. Rasta je zavolio reggae kad mu je otac pustio pjesme Boba Marleya. Kao dijete bio je član udruge lokalnih rastafarijanaca, odakle je i dobio inspiraciju za umjetničko ime Rasta. Stefan inače iza sebe ima i propali brak s regionalnom folk zvijezdom Anom Nikolić, koja je proteklih nekoliko godina bila pod budnim okom javnosti zbog neukusnih izjava i nedoličnog ponašanja. Tajno su se vjenčali 216. u Voždovcu, i to sasvim spontano prije odlaska u klub. Par je 2017. dobio kćerkicu Taru koja sada živi s Anom. Godinu dana nakon sudbonosnog 'da' su se i razveli. 

VEZANI ČLANCI:


Veliku pažnju medija Rasta je izazvao 2020. godine kada je uhićen zbog ilegalnog posjedovanja droge te je završio u istražnom zatvoru. Riječ je bila o marihuani. Na suđenju je u ožujku 2021. rekao kako je spornu količinu imao isključivo zbog osobne upotrebe. Tada je kažnjen s 12 mjeseci kućnog pritvora. O njegovom je iskustvu u zatvoru snimljen film '3211', a na zagrebačkoj je premijeri bilo popunjeno pet kino dvorana. - Kada si klinac roditelji, profesori i nastavnici su ti dosadni i to je normalno, stalno ti nešto prigovaraju i po automatizmu ih odbijaš. Ja sam ipak netko tko kod njih ima neki kredibilitet i iskoristio sam priliku da im na svom iskustvu pokažem što je prioritet i što je u životu bitno. Želim da doista shvate da je sloboda neprocjenjiva - rekao je reper nedavno gostujući na Extra FM-u.

VIDEO Severina prepričala neugodan razgovor s poznatom godpođom: 'Tko ti je kriv, sama si ga birala'

Komentara 1

EV
Evojesam
15:39 21.11.2023.

Mamin blog bi trebao poceti reklamirati kontracepciju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije