Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLUMAČKO OSTVARENJE GODINE

Tihana Lazović i Slavko Sobin nakon osvojene Ruže: 'Šutnja nije opcija, ovaj film je donio važnu temu'

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade "Večernjakova ruža" u Hrvatskom narodnom kazalištu
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/9
23.03.2024.
u 13:41

Glumački par osvojio je Večernjakovu ružu za odlične uloge u filmu 'Smao kad se smijem', a nama su otkrili kako ovaj teški film ne bi mogli snimiti da nisu dobri prijatelji

Večernjakovu ružu u kategoriji Glumačko ostvarenje ove su godine osvojili Tihana Lazović Trifunović i Slavko Sobin ulogama u filmu "Samo kad se smijem". Inače, osim njih u ovoj kategoriji nominirani su bili i Živko Anočić, Krešimir Mikić, Goran Navojec i Marija Škaričić.

- Hvala svima, imamo dosta nagrada od publike. Radili smo film za publiku, drago nam je da je dopro do njih - poručio je Slavko. 

- Svi smo mi ovdje da progovaramo o demonima društva, svakako je zlostavljanje žena. Ako već ne mijenjamo svijet, barem da mijenjamo pojedince - poručila je Tihana, na što je Slavko poručio: ''A meni je rekla da se nije pripremala za govor!''  Nakon dodjele Tihana i Slavko rekli su nam kako se osjećaju. 

Čestitke na nagradi, zanimljivo je da je ovo prvi put da ju je osvojio glumački par?

Tihana: Hvala puno, evo vite kako smo se podijelili, ja sam uzela papir, a Slavko nagradu
Slavko: Ne, Tihana je rekla: Ja imam puno nagrada, uzmi je ti slobodno. 

 

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

Kako vam je bilo igrati u ovom filmu o teškoj temi obiteljskog nasilja, s obzirom da ste privatno dobri prijatelji? 

Tihana: Ne mogu zamisliti niti jednog drugog glumca s kojim bi ovo mogla raditi. Kada se snimaju ovakve stvari onda tu postoji određena vrsta odgovornosti. Zaista sam bila prezahvalna na Slavku koji nas je slušao, što je jako važno. I nekako ne bih preživjela ovaj set bez njega.
Slavko: Meni bi užasno teško bilo odigrati takvu ulogu s nekim za koga ne znam da ima puno povjerenje u mene. Naravno, da to povjerenje mora biti obostrano. S obzirom na sve te scene koje su mučne bilo je jako bitno da smo stvarno prijatelji i znamo da što god se dogodi u najboljem interesu jedno za drugo. 

Bilo je važno snimiti ovaj film i zbog svega što se događa zadnjih godina, pa i u glumačkom svijetu. I neke vaše kolegice hrabro su progovorile o tome da su bile žrtve nasilja?

Tihana: Tako je. Nekako imam osjećaj generalno kada pričam o feminizmu i položaju žene, ne samo u glumi nego generalno, imam osjećaj da se ponavljam i da stalno pričam isto i da to isti ljudi slušaju. Došlo je vrijeme da više šutnja nije opcija. 

 

 

VIDEO: Šokantna objava kraljevske obitelji: Kate Middleton ima rak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije