Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl za pamćenje

Thompson u Beču dočekan ovacijama

thom
Miroslav Piplica
08.10.2013.
u 22:56

Svojim domoljubnim zanosom i zavidnom energijom Thompson je cijelu dvoranu digao na noge

Marko Perković Thompson u subotu je Bečanima predstavio svoj novi album „Ora et labora“, inspiriran povijesnom, duhovnom, životnom te socijalnom i političkom tematikom. Više od 4.000 tisuće poklonika svih generacija Hrvata ne samo iz Austrije, nego i iz Austriji susjednih zemalja uživalo je u „Eventhotelu Pyramida“ Vösendorf kraj Beča u veličanstvenom glazbeno-scenskom spektaklu ovog trenutno najpopularnijeg hrvatskog glazbenika.

Dočekan je ovacijama, a njegovi vjerni obožavatelji iz iseljeništva i Domovine, u atmosferi nabijenoj emocijama pjevali su zajedno su s njim kako nove, tako i najveće hitove sa starijih Thompsonovih albuma. Svojim domoljubnim zanosom i zavidnom energijom Thompson je cijelu dvoranu digao na noge, već na samom početku koncerta. Koncert je trajao puna tri sata, a završio je kako je i počeo ovacijama i frenetičnim aplauzom oduševljene publike, uz tradicionalnu „Lijepa li si“. Tada su u zrak visoko uzdignuta hrvatska obilježja, zastave i transparenti s imenima rodnih gradova i krajeva odakle potječu bečki i ostali Hrvati kao i hrvatskih udruga i klubova u kojima djeluju u Austriji.

 - Bio je to spektakl za pamćenje, koji odavna, kad je riječ o Hrvatima, nije viđen u Austriji. Koncert je prošao mirno i dostojanstveno, ne računajući pritom kratkotrajni manji incident kada je u dvorani upaljena baklja te iz dvorane izbačena jedna osoba, rekao je za Večernji list organizator koncerta Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u Beču.

Piplica je dobio pregršt pohvala, uključujući policijsku, za besprijekornu organizaciju Thompsonovog koncerta, što se nekima, koji su se do posljednjeg trenutka svim silama borili da spriječe gostovanje poznate hrvatske zvijezde domoljubne pjesme kod austrijskih Hrvata, nije baš svidjelo.

 - Presretan sam što je sve prošlo u najboljem redu i što su austrijske državne i općinske institucije imale razumijevanje za naše obrazloženje o koncertu i dozvolile da se održi, istakao je Piplica dodavši kako su na Thompsonov koncert došli ne samo Hrvati iz Austrije nego i oni iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Slovačke, Mađarske i Njemačke, kao i oni „pravi“ Austrijanci kojim hrvatski nije materinski jezik.

>> Thompsona primio Ivica Vrkić, a policija će snimati koncert

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije