Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva takva

Snimat će se serija o Harryju Potteru, Rowling je izvršna producentica

FILE PHOTO: A child holds the latest "Harry Potter" book in London
Foto: Stringer UK/REUTERS
1/11
13.04.2023.
u 11:35

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od Rowlinginih knjiga. Plan je da se serija odvija kroz 10 godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.

Warner Bros Discovery objavio je da će biti snimljena prva televizijska serija o Harryju Potteru s autoricom JK Rowling kao izvršnom producenticom.

Rowling se nedavno suočila s optužbama za transfobiju zbog stavljanja naglaska na biološki spol umjesto rodnog identiteta u komentarima o trans ženama. Ona odbacuje optužbe.

Warner Bros Discovery navodi da će serija biti "vjerna adaptacija" knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu.

"Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije", rekla je Rowling u izjavi.

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od Rowlinginih knjiga. Plan je da se serija odvija kroz 10 godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.

Tijekom konferencije za novinare u srijedu, voditelj sadržaja streaming servisa Max, Casey Bloys, odbio je odgovoriti na pitanje hoće li komentari Rowling o trans osobama otežati pronalaženje glumaca za seriju.

"Priča o 'Harryju Potteru' nevjerojatno je afirmativna i pozitivna i govori o ljubavi i samoprihvaćanju. To je naš prioritet - ono što je na ekranu", citirao ga je Variety.

"Ona (Rowling) je izvršna producentica u seriji. Njezini uvidi bit će korisni", dodao je.

Streaming servis Max kombinira platforme HBO Max i Discovery Plus.

VIDEO Duško Lokin otkrio da je prošle godine ostao bez supruge: 'Preminula je od korone, bila je zdrava'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije