Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Generala Antu Gotovinu glumit će Goran Višnjić

Naslovnica
Foto: VL
08.05.2015.
u 23:05

Radnja filma i serije, a predviđeno je da ima osam nastavaka, počinje Gotovininim prvim sjećanjima, a završava Olujom, do Haaga

Dugo se o tome nagađalo, a sada je potvrđeno – Antun Vrdoljak u listopadu počinje snimati seriju i film “General” o životu generala Ante Gotovine.

– Ante i ja dugo se poznajemo. Prijateljski je primio i vijest o snimanju filma. On je “kreirao” svoj život, a mi ga prenosimo u priču. Njemu je bilo mnogo, mnogo teže, ali i naša je odgovornost u ovom projektu velika. Uvjeren sam da ćemo i nakon premijere filma ostati jednako dobri prijatelji – kazao je redatelj Antun Vrdoljak o projektu na kojem radi godinama te nastavio:

– Radio sam to tijekom cijelog Domovinskog rata, a naročito nakon njega, vidjevši kako se ne samo film nego i hrvatska umjetnost odnose prema tom vremenu ponosa, hrabrosti i junaštva. Stranice scenarija i ne brojim. Siguran sam da ću imati više materijala nego što to traži format. To je moj stalni problem, ali tješim se da je lako od velikih hlača napraviti male.

Radnja filma i serije, a predviđeno je da ima osam nastavaka, počinje Gotovininim prvim sjećanjima, a završava Olujom, do Haaga, kaže Vrdoljak i nastavlja:

– Do vremena kad su nam branitelji darovali slobodu, a oni sami završili u invalidskim kolicima, na drugom svijetu ili na robiji. Domovinskom ratu teško je naći prostora u cijeloj našoj povijesti. Tijesna je.

S obzirom na to da je riječ o životu ratnika, što Gotovina neupitno jest, akcije neće nedostajati.

Cijeli članak pročitajte u izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte e-izdanje Večernjeg lista

Foto: VL

Komentara 18

ĆA
ćaćaća
01:29 09.05.2015.

sumnjam da će hrt pristati na suradnju kod snimanja filma..ipak je to skh/4c tv kojoj nije u interesu veličanje hr generala niti hrvatske pobjede u domovinskom ratu a najmanje do prikazivanja srpske agresije na hrvatsku i bih..baš zbog takvih stvarii je josipović i postavio radmana za ravnatelja ..

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
01:01 09.05.2015.

Nisam za to da Gotovinu glumi suzavi Višnjić! Tom tipu nedostaje čvrstine i karaktera -- zanijekao je vlastito dijete a pomodraski usvojio neke tuđe klince samo da umiri onu rospiju od Vrdoljakove kćeri i to zato što ju je prevario!

DE
deroko_
07:50 09.05.2015.

Hoće li biti Sanaderov govor na Rivi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije