Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi video 'Ain't Your Mama'

Snaga J.Lo i Hillary Clinton: 'Žene ignoriraju i podcjenjuju, ovo je revolucija'

Novi video 'Ain't Your Mama'
Foto: Youtube Screenshot
1/9
07.05.2016.
u 19:00

Feminizam i borba za prava žena u pop industriji danas je postao i dobar marketinški trik. Pa J.Lo, koja je donedavno kroz spotove promovirala nešto drukčiji pogled na žensko tijelo i um, sada se za taj isti zalaže

Pop pjevačica Jennifer Lopez (46) novi video za pjesmu 'Ain't Your Mama' pretvorila je u pravu žensku himnu. U njemu se osvrnula na borbu za žensku neovisnost od 1950. godine do danas, a muškarcima je poručila 'da im ona nije mama'.

U spotu čujemo i slavan govor političarke Hillary Clinton 'Women's rights are human rights', koji je održala 1995. u UN-u.

- Naše je vrijeme da osjetimo jednakost plaća te da sve žene u Americi imaju jednaka prava. Nije riječ o jednostavnoj reformi, već o stvarnoj revoluciji - govorila je Clinton prije više od 20 godina. 

 

Jennifer upozorava da bi se žene zaista trebale naljutiti i početi zalagati za sebe, svoj glas i prava. U scenama spota vidimo pjevačicu koja glumi likove žena kojima se i obraća, a pritom mijenja odjevne kombinacije i prikazuje položaj žena u društvu kroz povijest.

- Gledajte, ne moram vam reći da je situacija loša. Svi znamo da je loša. Uzimaju nas zdravo za gotovo, ignoriraju i podcjenjuju. To je velik problem, djevojke! - kaže J.Lo u spotu.

 

Pomodarstvo u zabavnoj industriji?

Feminizam i borba za prava žena u današnjoj pop industriji postao je i dobar marketinški trik. Pa J.Lo, koja je donedavno kroz spotove promovirala nešto drukčiji pogled na žensko tijelo i um, sada se za taj isti zalaže, naglašavajući kvalitete poput snage i neovisnosti.

Iako, u odnosu na prethodne radove, ovim potezom šalje pozitivniju sliku mladim obožavateljicama diljem svijeta, a hoće li zato i pjesma postati hit tek ćemo vidjeti.

>> Sting, Jennifer Lopez i Enrique Iglesias na raskošnoj svadbi sina ruskog tajkuna

Komentara 3

ZB
Zbegecani
01:22 08.05.2016.

Ni ja nisam vaš tata pa me upregnete ko konja.

Avatar fidelio
fidelio
11:06 08.05.2016.

Neš' ti bit ničija mama s takvim stavom. Ja ću prat, peglat, kuhat, brisat podove, farbat zidove, popravljat po kući, servisirat auto i još radit dva posla. Šta ćeš mi onda ti, da mi budeš lijepa po cijeli dan možda? Mijenjam 20 takvih za jednu poštenu ženu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije