Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan- kuhaj!

Skliska pastrva nekog će odvesti u dvoboj

tri, dva, jedan -kuhaj!
Foto: RTL
1/6
01.05.2014.
u 14:12

S obzirom da je pastrva skliska i nježna riba, natjecatelji će morati paziti da je ne upropaste, dok je maštovitost i korištenje namirnica i začina iz ostalih hrvatskih regija itekako dobro došlo.

Došao je kraj još jednom kulinarskom putovanju kroz hrvatske regije, što znači da će danas show napustiti još jedan natjecatelj! Tko je zapeo u Lici i Gorskom kotaru doznat ćemo večeras nakon kreativnog recepta, točnije Gacke pastrve, i još jednog dvoboja!

U kreativnoj temi 'originalnog ručka' glavna zadana namirnica je Gacka pastrva. S obzirom da je pastrva skliska i nježna riba, natjecatelji će morati paziti da je ne upropaste, dok je maštovitost i korištenje namirnica i začina iz ostalih hrvatskih regija itekako dobro došlo. Svi natjecatelji priznaju da su kiksali u ličko-goranskom tjednu , ali i da su puno toga naučili. Sada imaju priliku popraviti svoje mjesto na listi žirija…

Osim standardne pripreme u pećnici, na tavi ili roštilju s krumpirom kao prilogom, pastrva se može pripremiti kao potpuno drugačija delicija, poput juhe ili paštete. No jesu li se toga sjetili natjecatelji? Nenad je u početku imao dvije ideje kako pripremiti pastrvu, da bi se zbog manjka vremena i veličine pastrve odlučio samo na jednu - poslužit će je položenu u tanjuru, što će zahtijevati posebnu pažnju prije i za vrijeme pečenja. Kako bi njegova pastrva bila savršena, čistit će je žiletom, a špagom će je zavezati pod određenim kutom kako se ne bi raširila tijekom pečenja.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Tanja i Milivoj su strugali ljuske s ribe iako nisu trebali, a Bisera je naručila dosta namirnica koje neće iskoristiti. Zlatan će peći pastrvu na bukvi i borovim iglicama (uz dodatak srijemuša / medvjeđeg luka), a Đurđica je filetiranu skuhati na pari. Milivoj svoje recepte uvijek vješto skriva u ladici. No, Tomislav Špiček će ga natjerati da mu ga pokaže, kako bi znao čemu se može nadati kod kušanja.

Tko će zbog pastrve doći na sklizak teren i večeras napustiti emisiju? Ne propustite doznati večeras u 21:10 sati na RTL Televiziji, u novoj epizodi gastro showa „Tri, dva, jedan –kuhaj“!

>>Špiček ne vjeruje - opet problemi s razvučenim tijestom!

>>Zlatan će se porezati, a Milivoj vratiti u djetinjstvo zbog ličke kalje i krpica sa zeljem!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije