Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznala zlostavljanje

Sestra je drogirala Valiumom, suprug slao naoružane zaštitare; slavna pjevačica odlučila je progovoriti

Foto: PA/Pixsell
1/8
11.10.2020.
u 10:00

Pjevačica se prisjetila i događaja kada je imala samo šest godina i kada je morala zvati susjeda upomoć jer joj je otac napao majku. Kada je u kuću došla policija, sjeća se da je jedan od policajaca rekao: “Ako ovo dijete preživi, to će biti pravo čudo”.

Pop-diva Mariah Carey gotovo je cijelu karijeru poznata po svom teškom karakteru koji rijetko tko može dugo trpjeti. Čak je i sama progovorila o svom ponašanju priznavši da ga je naslijedila od majke koja je bila operna diva te da se s njime ne mogu svi nositi, ali ni razumjeti ga.

No diva je sada odlučila sama ispričati svoju priču pa je tako 29. rujna objavila memoare “The Meaning of Mariah” u kojima je otvoreno progovorila o svim osobnim borbama i zlostavljanju.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

“Trebao mi je cijeli život da steknem hrabrosti i jasnoću da napišem svoje memoare. Želim ispričati priču o svim trenucima – usponima i padovima, trijumfima i traumama, debaklima i snovima koji su doprinijeli tome da postanem osoba koja sam danas”, napisala je Carrey uz najavu knjige i dodala kako se nada da će knjiga čitateljima pomoći da je razumiju, a čini se da je upravo tako i bilo. Naime, otkako su izišli memoari, ne prestaje se govoriti o njezinu tragičnom djetinjstvu i životu obilježenom nasiljem. Naime, u knjizi spominje kako je kao jako mala djevojčica razvila instinkt da predosjeti nasilje.

Prisjetila se brojnih svađa oca Alfreda i brata Morgana o čemu kaže: “Bilo je posve uobičajeno da netko šakom napravi rupu u zidu ili da stvari lete po kući”. Pjevačica se prisjetila i događaja kada je imala samo šest godina i kada je morala zvati susjeda upomoć jer joj je otac napao majku. Kada je u kuću došla policija, sjeća se da je jedan od policajaca rekao: “Ako ovo dijete preživi, to će biti pravo čudo”.

1/9

Starija sestra Alison tek je povremeno bila dio njezina života, a upravo nju Mariah optužuje da ju je umalo uvukla u prostituciju. U životu je, ispričala je, Alison prošla trudnoću u tinejdžerskoj dobi, ovisnost o drogama i pokušaje samoubojstva. Prisjetila se i da joj je sestra imala dečka za kojeg je Mariah tek naknadno ustanovila da je svodnik. Tvrdi da ju je, kad joj je bilo samo 12 godina, pokušao zavesti, odveo ju je u kino gdje ju je pokušao dirati.

“Kad sam imala 12 godina, moja me sestra drogirala Valiumom, ponudila mi ružičasti nokat pun kokaina, nanijela mi opekline trećeg stupnja i pokušala me prodati svodniku”, ispričala je glazbenica dok njezina sestra opovrgava te optužbe.

Iako je njezin otac crnac, a majka bjelkinja, Carey kaže da mnogi njezini prijatelji nisu shvaćali da je ona miješane rase te da se više puta susretala s rasizmom. Primjerice, jednom su je školske kolegice zaključale u sobi i izvikivale joj rasističke uvrede.

“Otrov koji su te cure sipale bio je nepodnošljiv. Bila sam dezorijentirana i mislila sam da će, nastavim li plakati, doći će netko od odraslih i zaustaviti to nasilje. No nitko nije došao”, priča.

Još jedna od šokantnih priča iz knjige je i ona o njezinu braku s direktorom Sony Musica, Tommyjem Mottolom, za kojeg se udala u lipnju 1993. Priznaje da je on dijelom zaslužan za njezin uspjeh.

Međutim, Mottola je bio vrlo ljubomoran, kontrolirao je svaki njezin korak pa su u njihovu domu uvijek bili naoružani zaštitari, a Mariah tu kuću uspoređuje sa Sing Singom, poznatoj strogoj kaznionici. Prisjetila se događaja kada se s reperom Da Bratom nakon jednog od njihovih zajedničkih snimanja odlučila počastiti hamburgerom, zbog čega je Mottola toliko poludio da je im je poslao naoružane zaštitare. Već sljedeće godine rastala se od supruga, koji je i sam priznao da je bio opsesivan i da joj je nanio nepravdu.

Javnost je sa zgražanjem dočekala priče o njezinu životu, a iako se ponešto već znalo, sve to u cjelini, čini se, pomalo će promijeniti mišljenje o slavnoj divi. Ili barem pomoći da je ljudi bolje razumiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije