Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serija "Nasljeđe"

Serija o kojoj se u New York Timesu i Vanity Fairu više pisalo nego o bilo kojem Bidenovom govoru

13.06.2023.
u 15:03

Zašto je zapravo serija "Nasljeđe" toliko popularna? Popularna čak nije prava riječ, to je kultna serija o kojoj svatko ima nešto za reći, na društvenim mrežama i u svim ozbiljnim američkim i britanskim medijima. Bezbrojni tekstovi i polemike analizirali su svaku epizodu serije kao Shakespearea ili kao da se radi o pitijskim proročanstvima koja nam tumače svijet u kojem živimo.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Cohen
Cohen
20:50 13.06.2023.

Do ovisnosti je neminovno dovela beziznimna, vrhunska gluma. Znatiželja u odnosu na apsolutno neuobičajene obiteljske odnose -posvemašnju zloću, perverzije i intrige djelovala je kao amalgam.Kendalova tankoćutnost?Bešćutan otac nema vremena za djecu i posebne potrebe autističnog sina. U osvrtima na našim portalima nezasluženo (glumac ima već dvije nagrade) izostavljen inače jedinstven Gregov lik. Svojom neiskvarenošću, prostodušnošću, lakovjernošću i “što na umu –to na drumu” pristupom jedini je kontrapunkt sveprisutnoj zloći, okrutnosti, lukavstvu i smicalicama Royevih.Armstrongov naglasak na jedinstvenu visinu lika, kao fizičku odliku i njegov izbor takvog glumca ne čini se slučajnim (simbolički i moralno nadvisuje sve ostale?). Smiješni su bili upravo incidenti s njim. Tom, s druge strane, ima znatno bogatiji dijapazon negativnosti od “ulizice i čovjeka bez mišljenja i stava”.Prema underdogu Gregu pokazuje okrutnu/zločestu/zlostavljačku stranu (kulminacija kad na njega baca uredski stol, nagovori ga da potajno uništi dokumente koji kompromitiraju tvrtku i nedužnog ga nagovori da umjesto njega prihvati event. zatvorsku kaznu). Beskičmenjački bračni odnos sa Shiv dijametralno i neuvjerljivo mu je drugačiji pri kraju (ne samo izdaja-prijelaz Loganu).Tom postaje CEO-samo zbog šokiranja gledatelja-Matissona nije impresionirao. Poentiranja je vrijedno : nekonvencionalno prihvaćanje stranih imena (Siobhan) i osoba (Marcia, Rava, Kendallova usvojena kći) u najbližoj obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?