Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hannah Gutierrez

Rekviziterka filma 'Rust' osuđena na 18 mjeseci zatvora zbog smrti snimateljice

Hannah Gutierez
Foto: Profimedia
1/12
15.04.2024.
u 21:59

Pucnjava je šokirala Hollywood i vjeruje se da je to prvi put u novijoj povijesti da je član filmske ekipe ili glumačke postave ubijen pravim metkom.  Suđenje Baldwinu za ubojstvo iz nehaja zakazano je za 10. srpnja

Hannah Gutierrez, zadužena za oružje za vestern film "Rust", osuđena je u ponedjeljak na 18 mjeseci zatvora zbog smrti snimateljice Halyne Hutchins koju je upucao glumac Alec Baldwin na setu filma 2021. godine.

U ožujku je 27-godišnja Gutierrez proglašena krivom za ubojstvo iz nehaja jer je pogreškom stavila pravi metak u revolver koji je Baldwin koristio na filmskom setu u Santa Feu u Novom Meksiku. 

Pucnjava je šokirala Hollywood i vjeruje se da je to prvi put u novijoj povijesti da je član filmske ekipe ili glumačke postave ubijen pravim metkom.  Suđenje Baldwinu za ubojstvo iz nehaja zakazano je za 10. srpnja.

Ubojstvo Hutchins potaknulo je američke filmske i televizijske produkcije da prestanu koristiti pravo vatreno oružje i streljivo. No dvije i pol godine kasnije mnogi ih ponovno koriste zbog realnih učinaka koje proizvode, tvrde stručnjaci za oružje.

VEZANI ČLANCI: 

Tužitelji su pred porotnicima ustvrdili da je Gutierrez-Reed, koja je nadzirala oružje u filmu,  postupila nesmotreno kada je punila pištolj te da nije uspjela osigurati da je oružje napunjeno samo lažnim mecima.

"Ovaj slučaj je vezan uz stalne, neprestane sigurnosne propuste koji su rezultirali smrću ljudskog bića", rekla je tužiteljica Kari T Morrissey tijekom završne riječi.

Gutierrez-Reed bila je "nemarna", "nepažljiva" i "nepromišljena" kada nije primijetila da su živi meci pomiješani s lažnim mecima u kutiji streljiva na setu, rekla je Morrissey porotnicima. Jedan od tih metaka bio je u vatrenom oružju koje je koristio Baldwin, rekli su tužitelji. Gutierrez-Reed nije svjedočila na dvotjednom suđenju, ali je njezin odvjetnik, Jason Bowles, u završnoj riječi ustvrdio da tužitelji nisu uspjeli dokazati da je njegova klijentica jedina osoba odgovorna za smrtonosnu pucnjavu. Bowles je tvrdio da njegova klijentica nije znala da su na snimanju bili pravi meci. Također je tvrdio da je Baldwin taj koji bi trebao biti procesuiran za zločin, budući da je on držao pištolj kad je opalio. Bio je i producent filma.

VIDEO: U 77. godini preminuo američki glumac i sportaš O. J. Simpson

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije