Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška prometna nesreća

Prošlo je devet godina od tragične smrti Dolores Lambaše, tu večer iznenada je s Matavuljem promijenila planove

Split: Na 56. Splitskom ljetu premijerno izveden balet Dodir
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/17
23.10.2022.
u 00:00

Do nesreće je došlo nakon što je glumac Stojan Matavulj, s kojim je 32-godišnja Dolores bila u automobilu marke Nissan, naletio na WV Polo slavonskobrodskih registarskih oznaka zbog nedržanja dovoljnog razmaka.

Prije devet godina u teškoj prometnoj nesreći preminula je glumica Dolores Lambaša. Ona je 23. listopada 2013. godine zadobila teške ozljede u prometnoj nesreći koja se dogodila na dionici autoceste A3 kod Sredanaca. Dolores je bila u automobilu kojim je upravljao njezin kolega Stojan Matavulj, a nesreća se dogodila oko 6,45 sati na autocesti A3 (sjeverna kolnička traka), kod Velike Kopanice (Brodsko-posavska županija), u smjeru Zagreba.

Do nesreće je došlo nakon što je Matavulj, s kojim je 32-godišnja Dolores bila u automobilu marke Nissan, naletio na WV Polo slavonskobrodskih registarskih oznaka zbog nedržanja dovoljnog razmaka. Vozač iz Pola izjavio je nakon nesreće kako je Matavulj došao do njega i pita ga je li dobro, a potom je uzeo u naručje Dolores i počeo je dozivati njeno ime. Dolores i Stojan vraćali su se iz Beograda gdje su bili na jednoj predstavi i na povratku iz Beograda odlučili su se zaustaviti u Iloku. Iz hotela u kojem su rezervirali smještaj medijima su nakon nesreće potvrdili kako je oboje glumaca otkazalo svoje sobe te su odlučili vratiti se u Zagreb. Zbog čega su odlučili promijeniti svoje planove nisu nikome rekli pa ni Stojanovom prijatelju s kojim su tu večer bili u Iloku. 

– Rastali smo se oko ponoći. Ja sam otišao kući, a oni su trebali otići na spavanje. Tako su mi rekli. Još smo se i dogovorili da se vidimo ujutro prije nego što krenu na put. Kada sam došao ujutro pred hotel, vidio sam da im nema automobila. Zaposleni u hotelu rekli su mi da su otišli i kako nisu prespavali u Iloku. Ne znam zašto su promijenili planove i prijašnji dogovor. Kao da se prst sudbine umiješao u sve to – rekao nam je Željko Sladetić, Stojanov prijatelj s kojim smo razgovarali nedugo nakon same nesreće prije devet godina.

Nakon tragedije u kojoj je Lambaša izgubila život podignuta je optužnica protiv Stojana Matavulja za ubojstvo iz nehaja. Početkom 2016. godine Županijski sud u Slavonskom Brodu preinačio je presudu glumcu Stojanu Matavulju za izazivanje nesreće u kojoj je preminula glumica Dolores Lambaša. Uvjetna presuda tada je zamijenjena kaznom zatvora u trajanju od godine dana. Nakon osam mjeseci zatvora Matavulj je pušten zbog uzornog ponašanja, a uvjetna istekla mu je 30. rujna 2017. godine.

VIDEO Halid Bešlić doživio je prometnu nesreću, a potom otkrio detalje

 

Komentara 14

TM
trade_mark
09:40 23.10.2022.

Ona je bila neka glumica ili tako nešto...??

NE
neberemed
07:26 23.10.2022.

sudbina uvijek nađe put i način da se ostvari

PO
poluvodič
08:05 23.10.2022.

Zapisi iz podzemlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije