Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
64. Zagrebački festival

Predstavljeni novi članovi uredništva Zagrebačkog festivala

Vanna
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/3
10.10.2016.
u 13:51

Ivana Vrdoljak Vanna, Massimo Savić, Nenad Borgudan iz Detoura, Marijan Brkić Brk iz Parnog Valjaka i Tomislav Štengl, v.d. rukovoditelja Odjela glazbenih sadržaja HRT-a novi su članovi

Uz novog umjetničkog direktora Zagrebačkog festivala, Nenu Belana i u festivalskom uredništvu nalaze se nova imena koja će birati pjesme za nadolazeće, 64. izdanje najstarijeg domaćeg festivala popularne glazbe.

O skladbama koje će se predstaviti na ovogodišnjem 64. Zagrebačkom festivalu koji se održava 27. siječnja 2017. u dvorani Kornati, odlučivat će autori i glazbenici Ivana Vrdoljak Vanna, Massimo Savić, Nenad Borgudan (Detour), Marijan Brkić Brk (Parni Valjak) te Tomislav Štengl, v.d. rukovoditelja Odjela glazbenih sadržaja HRT-a.

- Riječ je o dokazanim profesionalcima besprijekorne glazbene biografije iza kojih su godine iskustva, pogotovo u radiofoničnoj pop rock glazbi koja je temelj Zagrebačkog festivala i kakvu priželjkujemo na festivalu. Drago mi je da su svi bez oklijevanja i objeručke prihvatili moj poziv za sudjelovanjem u uredništvu i vjerujem da ćemo zajedno napraviti uzbudljiv i kvalitetan festival - izjavio je Neno Belan naglasivši izniman interes autora i glazbenika za natječaj za nove skladbe koji traje 20. listopada.

- Već sad je pristigao niz kvalitetnih prijava, međutim svi moramo istovremeno biti svjesni kako je konkurencija ogromna, a produkcijski zahtjevi i uvjeti prijenosa, nažalost, diktiraju ograničeno trajanje festivala što znači da maksimalno dvadesetak pjesama stane u finalnu večer. Zato pozivam autore da aktiviraju sve svoje vrhunske sposobnosti i talente i pošalju nam najbolje što imaju jer samo kvalitetne pjesme čine i kvalitetan festival -  zaključio je Belan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije