Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrile tajnu

Poznate Hrvatice otkrile kojem proizvodu duguju mladolikost, svi ga svakodnevno uzimamo

Foto: Instagram
1/9
08.11.2020.
u 18:00

Njegovim korištenjem hvali se i Ellina kolegica Sonja Kovač koja kolagen najradije pije uz doručak. Osim njih, u ovaj poznati dodatak prehrani ulažu i Hana Hadžiavdagić-Tabaković, Minea, voditeljica Paola Valić Bekić, ali i novopečena trudnica Maja Šuput koja ga koristi godinama.

Mladolikost kože ženama je iznimno važna, pogotovo kada je riječ o onima koje su svakodnevno pod povećalom javnosti. Iako nekima nisu strani ni estetski zahvati, slavne Hrvatice kunu se u naš najzastupljeniji protein u tijelu - kolagen. Severina, Nina Badrić, Ella Dvornik, Sonja Kovač, Maja Šuput, redom su isprobale i zavoljele ovaj dodatak prehrani. Njegova uloga je višestruka. Čini i povezuje strukturu kože u njenim slojevima, gradi ovojnice oko organa, povezuje kosti i zglobove, obavija mišiće, tetive, krvne žile, a zasigurno najpoznatija njegova uloga jest ona estetska, anti-aging. Naime, kolagen daje elastičnost, stabilnost i čvrstoću tkivima i jedan je od najjačih saveznika u borbi protiv starenja organizma i očuvanju ljepote i mladolikosti. Iako postoje namirnice obogaćene kolagenom poput jaja, pilećeg mesa, zelene salate, lososa, ubrzani način života i prateći mu poroci mogu uzrokovati njegov nedostatak koji se najbolje prepoznaje po opuštenoj, suhoj i umornoj koži. A sve su to prepoznale i naše pjevačice, voditeljice i influencerice.

1/11

"Nešto za ljepotu, nešto za zdravlje", posljednja je Severinina objava u kojoj je podijelila fotografiju svoje kolagen bočice. Severina iznimno pazi na izgled i godinama vježba u teretani ili pak kod kuće, a posebno pazi na mišićni tonus stoga bira hranu bogatu proteinima.

Njezina kolegica Nina Badrić u više je navrata isticala kako je za njezino mladoliko lice "kriv" kolagen, a ona je osim tekućeg kolagena isprobala i kremu.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

"Uz kolagen shot i hyaluron face cream za mene nema zime", pohvalila se Nina koja je ovo ljeto izazvala pomutnju na društvenim mrežama fotografijama s plaže, a pratitelji su odmah primijetili njezino mladoliko lice bez trunke šminke. U jednoj od tih objava u kupaćem kostimu pohvalila se i dozom tekućeg kolagena bez kojeg, kako je rekla, ne odlazi ni na plažu. Ni influencerica Ella Dvornik nije odoljela ovom trendu, a svoje je pratiteljice pitala i o njihovim iskustvima s njim te su se mnoge pohvalile kako im nokti i kosa nikad nisu bili duži zbog njega.

"Kolagen zbog kojeg više nećete imati potrebe koristiti Facetune", još je prošle godine izjavila Ella.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Njegovim korištenjem hvali se i Ellina kolegica Sonja Kovač koja kolagen najradije pije uz doručak. Osim njih, u ovaj poznati dodatak prehrani ulažu i Hana Hadžiavdagić-Tabaković, Minea, voditeljica Paola Valić Bekić, ali i novopečena trudnica Maja Šuput koja ga koristi godinama.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

"Započinjem dan čistim luksuzom u čaši", pohvalila se Maja jednom prilikom.

Komentara 7

KM
ko_munjara
19:15 08.11.2020.

Kolagen je na visokom drugom mjestu, na prvom je ipak materijal 21. stoljeća, a to je plastika..

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
18:35 08.11.2020.

"slavne Hrvatice"???? Moderno je reći "poduzetnice", pa tako puk odmah zna čime se dotične "slavne" bave. U stvari, za njihovu djelatnost naš narod ima prastari, svima dobro poznati naziv.

SA
samoborka
19:18 08.11.2020.

Plastika, photoshop, bavljenje isključivo samom sobom, nerad...posjedovanje osnovne ženske opreme koja služi za obavljanje djelatnosti za obradu mušterija koje sve to financiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije