Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vječni počinak

Posljednji ispraćaj Jurice Popovića: Neutješna Matija Vuica, obitelj i prijatelji

Metković: Posljednji ispraćaj Jurice Popovića
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/34
30.12.2023.
u 15:29

Danas u 15 sati na gradskom groblju Sv. Ivana u Metkoviću sahranjen je glazbenik Jurica Popović, a došli su ga ispratiti obitelj, prijatelji i poznanici.

Danas je u 15 sati na gradskom groblju Sv. Ivana u Metkoviću ispraćen na vječni počinak glazbenik Jurica Popović. Iza sebe je ostavio neutješnu životnu partnericu i dizajnericu Matiju Vuicu, koja je shrvana zbog njegova odlaska. Na sprovod voljenog glazbenika došli su obitelj, prijatelji i poznanici. Dizajnerica i bivša pjevačica Matija Vuica odjenula je crni kaput, crnu zimsku kapu te je u povorci do groba svog voljenog Jurice nosila njegovu sliku u zagrljaju. 

Podsjetimo, u prošlog četvrtka hrvatsku je javnost šokirala vijest o iznenadnoj smrti glazbenika Jurice Popovića. Njegova partnerice i jedna od najpoznatijih domaćih dizajnerica Matija Vuica istog je dana objavila na društvenim mrežama dirljivi status, koji nikog nije ostavio ravnodušnim. – Ljubavi moja, idemo našoj kući – napisala je Matija uz njihovu nasmijanu fotografiju na kojoj poziraju uz instrumente i uživaju u glazbi. Nakon toga, objavljena je i osmrtnica Jurice Popovića. - Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika kreće iz gradske mrtvačnice u Metkoviću dana 30. prosinca 2023. (subota) u 15,00 sati na groblje Sv. Ivana u Metkoviću – pisalo je u obavijesti. 

 

Metković: Posljednji ispraćaj Jurice Popovića
1/11

 

Osim toga, u medijima je komentiran i Juričina posljednja objava na društvenoj mreži Instagram, a koja je objavljena 20 dana ranije no što je preminuo. Njegovi pratitelji su je nakon vijesti o smrti sasvim drugačije pročitali te nitko nije ostao imun na njegove stihove uz videozapis objavljen na mreži. - Ne žalim više ni zbog čega, prešao sam davno preko svega. Samo lagana kućna njega i poneka mala stega – stihovi su pjesme koju je Jurica otpjevao i u svojoj posljednjoj objavljenoj pjesmi 'Skalina života“. Poznati glazbenik i životni partner dizajnerice i glazbenice Matije Vuice glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine. Jedna od naših najpoznatijih dizajnerica Matija Vuica shrvana je odlaskom svoje ljubavi koja je trajala više od 45 godina. A svoju ljubav uspješno su spajali i s modnim i glazbenim stvaralaštvom.

 

Foto: Screenshot/reuters

 

VEZANI ČLANCI:

 

 Njihov prvi zajednički zagrebački nastup bio je za Badnjak prije 42 godine, a pamtili su ga kao da je bio jučer. Za IN magazin ispričali su prije dvije godine kako im je ta večer priskrbila naziv nove nade, a opravdala je i sve ono što je predstavljao njihov Trotakt projekt, kasnije Gracia. Spoj mode i glazbe, neopisivu srčanost i želju za uspjehom. - Znali smo se posvađati, ali nikad mu nisam bacala pepeljaru u glavu – rekla je tada i dodala: - Naša veza od početka je građena na temeljima poštovanja i apsolutne slobode. Bez toga ničega ne bi bilo – objasnila je Matija jednom prilikom.

Matija Vuica svojim vjenčanicama usrećila je brojne mladenke, ali o svojoj vjenčanici nije pomišljala niti nakon 40 godina veze s Juricom Popovićem. U jednom intervjuu rekla je kako je svi tjeraju na to, ali ako bi se baš i pristala udati, to bi učinila u haljini ukrašenoj kristalima.Njih je spojio grad iz kojeg dolaze i o kojem su uvijek rado govorili. - To smo mi zvali idemo ispred hotela i tu je svaki kibicirao svatko svakoga. Jure je studirao u Splitu i dolazio je kao kicoš. On je nama bio neka nova faca. Tu se eto dogodilo. Na svakoj rivi ima stup za kojeg se nešto veže. Tamo su se vezali brodovi, a očito se još nešto vezalo. Veze - rekla je Vuica za IN magazin.

 

Metković: Posljednji ispraćaj Jurice Popovića
1/7

Nedavno su i za 24 sata progovorili o svom odnosu. - Nismo se svađali ni razilazili, naravno da je bilo neslaganja, ali tolerancijom se može sve prebroditi. Ona je ključ svakoga međuljudskog odnosa. Upravo različitost obogaćuje i oplemenjuje, inače bi sve bilo živa dosada - rekli su. Zajedno su godinama živjeli u centru Zagreba. Popović je osnivač grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Bio je autor, skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljivao se na sceni i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva skladatelja o bogatoj karijeri Jurice Popovića. Tvorac je i lika za djecu Simpatico koji je kroz pjesmu educirao ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetim), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000–im) do instrumentalne glazbe.

 

VIDEO: Tko je reper Desingerica koji tenisicama udara publiku, a pjesma mu je najslušanija na YouTubeu u Hrvatskoj?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije