Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na dvije stranice

Pjesma Bajage i Instruktora objavljena u udžbeniku za gimnazijalce u Srbiji

Osijek: Na Danima prvog hrvatskog piva nastupili Bajaga & Instruktori
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
07.09.2023.
u 10:30

Bajaga i Instruktori našli su se na čak dvije stranice u udžbeniku. Na prvoj je ukratko opisana povijest grupe i najveći uspjesi, dok su se na drugoj stranici našli akordi i tekst za pjesmu Buđenje ranog proleća

Pjesma popularnog benda Bajaga i Instruktori našla se u udžbeniku Glazbene kulture za četvrti razred društveno-jezičkog smjera gimnazije u Srbiji. Vijest je na X-u (bivšem Twitteru) objavio gitarist grupe Živorad Žika Milenković, koji je objavio fotografiju stranica iz udžbenika na kojoj se našla njihova pjesma Buđenje ranog proleća.  - Udžbenik iz muzičkog za 4. razred društveno jezičkog smjera gimnazije - napisao je Milenković u objavi. 

Bajaga i Instruktori našli su se na čak dvije stranice u udžbeniku. Na prvoj je ukratko opisana povijest grupe i najveći uspjesi, dok su se na drugoj stranici našli akordi i tekst za pjesmu Buđenje ranog proleća

"Bajaga i Instruktori je rock grupa koju je osnovao kompozitor, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga, 1984. godine. Iste godine objavili su i svoj prvi album Pozitivna geografija, a do 2020. godine ukupno je objavljeno čak 11", piše u udžbeniku. 

VEZANI ČLANCI: 

"U knjizi Yu 100: najbolji albumi jugoslovenske pop i rock muzike rangirano je četiri albuma ove grupe: Sa druge strane jastuka (13. mjesto), Pozitivna geografija (37.), Jahači magle (broj 58.) i Prodavnica tajni (79). Grupa je održala brojne koncerte u nekadašnjoj Jugoslaviji, kao i u svijetu", stoji udžbeniku. 

Podsjetimo, legendarni Bajaga i Instruktori nastupili su nedavno na splitskom Sustipanu, na najljepšoj pozornici iznad mora, te obilježili kraj ovogodišnjeg festivala "S okusom soli". Publika je pjevala i uživala u izvedbama legendarnih hitova kao što su "Tišina", "Moji drugovi" i "Plavi safir", uz nevjerojatan zalazak sunca kao pozadinu.

VIDEO Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novac jedanput i više me nikad nećeš vidjeti' 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije