Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hommage gradu

Paška čipka u New Yorku: U najnovijoj modnoj kolekciji sestara Šopar

Foto: Marijana Marinović/NEW YORK
1/18
02.11.2018.
u 19:00

Sestre Šopar redovito u svojim kolekcijama spajaju tradiciju i moderno, a lajtmotiv svake kreacije je čipka, po kojoj je njihov rodni Pag nadaleko poznat.

– New York će uvijek biti moj dom: u njemu sam provela deset godina života, najuspješnijih u karijeri modela, pa smo mu seka i ja novom kolekcijom “Helenin New York“ htjele odati hommage kao mom najdražem gradu.

Postoje mjesta koja su mi neizostavna prilikom svakog posjeta: uvijek odsjedam u hotelu u Sohou, tamo se nalazi jedan od omiljenih mi restorana, Balthazar, s najfinijom pavlovom, tortom nazvanoj po čuvenoj ruskoj balerini.

Nakon bruncha obavezno skoknem po časopise i nove naslove do knjižare BOOKMARC dizajnera Marca Jacobsa, prošetam se i sjednem na klupu u Washington Square Park, gdje listajući novine uživam u izvedbama talentiranih mladih svirača i pjevača te omiljenim cupcake kolačima iz poznate slastičarnice Magnolia u West Villageu. Navečer se sa suprugom volim opustiti na večeri u privatnom klubu Soho house, s predivnim pogledom na zalazak sunca poviše Manhattana ili otići pogledati neku novu predstavu na Broadwayu, kao i operu u Metropolitanu – otkrila je Helena Šopar, hrvatski top-model podrijetlom iz Novalje, svoja najdraža mjesta u “gradu koji nikad ne spava“.

Upravo joj je New York poslužio kao kulisa za snimanje nove kolekcije zima 2018./2019. vlastitog brenda Sopar Collection, utemeljenog prije tri godine s mlađom sestrom Tamarom Rebić. Sestre Šopar redovito u svojim kolekcijama spajaju tradiciju i moderno, a lajtmotiv svake kreacije je čipka, po kojoj je njihov rodni Pag nadaleko poznat. I redovito ih inspirira:Lafayette košulja iz nove kolekcije nadahnuta je novaljskom muškom pidžamom s početka 20.stoljeća, a haljina od samta West Village, s rukavima od čipke, nazvana je po jednoj od mojih omiljenih newyorških četvrti.

- Tamara i ja smo zamislile mladu poslovnu ženu kako šeće dok lišće pada u kasnu jesen i na njezinu se licu ocrtavaju zadnje zrake sunca. Sretna sam što smo tu sliku iz mašte uspjeli dočarati i na fotografiji – govori manekenka o novoj kolekciji, u kojoj prevladavaju pastelni tonovi na bogatim vunenim vestama, haljinama, hlačama i kaputima, dolčevitama u kombinaciji sa svilom, ženstvenim haljinama od samta, baršunastim kombinezonima, klasičnim balonerima… Uz, naravno, neizostavnu čipku, od koje su napravile i naušnice, omiljene među trendsetericama poput Helene Šurić, booking direktorice američkog Voguea koja ih je nosila na prestižnoj Met Gali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije