Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinuta kraljevska obitelj

Objavljen je naziv i naslovnica memoara princa Harryja, a poznato je i kada će knjiga biti u prodaji

State funeral and burial of Queen Elizabeth
Foto: Toby Melville/REUTERS
1/8
27.10.2022.
u 17:50

Datum objave najavljen je u današnjem priopćenju za javnost, u kojem se Harry spominje kao 'muž, otac, humanitarac, vojni veteran, zagovornik mentalnog zdravlja i ekolog' koji 'živi u Santa Barbari u Kaliforniji, sa svojom obitelji i tri psa'.

Konačno je objavljena naslovnica i naslov memoara princa Harryja te je izdavačka kuća Penguin Random House javnost obavijestila i o datumu izlaska knjige, koja će prema mnogim očekivanjima dobro uzdrmati kraljevsku obitelj. Harryjevi memoari nose naziv Spare (Rezerva) te će u prodaji biti od 10. siječnja sljedeće godine, a zanimljiv je odabir naziva knjige i odnosi se na Harryjev  položaj kao mlađeg brata princa Williama, koji je nasljednik britanskog prijestolja otkako je njihov otac Charles postao kralj.

 

 

Naime, sve dok William nije dobio djecu, Harry je bio sljedeći u nizu nakon svog brata u redu nasljeđivanja, otuda i izraz "rezervni nasljednik". Datum objave najavljen je u današnjem priopćenju za javnost, u kojem se Harry spominje kao 'muž, otac, humanitarac, vojni veteran, zagovornik mentalnog zdravlja i ekolog' koji 'živi u Santa Barbari u Kaliforniji, sa svojom obitelji i tri psa'. Kada je izdavač prvi put najavio memoare u srpnju 2021. opisivao ih je kao 'nadahnjujuću, hrabru  ljudsku priču', ali sada su promijenili najavu i knjigu predstavljaju kao 'osobno putovanje od traume do ozdravljenje'.

Izdavač Penguin Random House obavijestio je javnost kako je vojvoda od predujma donirao 1,5 milijuna dolara dječjoj dobrotvornoj organizaciji Sentebale i 300.000 funti WellChildu - dobrotvornoj organizaciji za djecu s invaliditetom kojoj je on pokrovitelj. Kraljevska obitelj nije dobila priliku vidjeti rukopis prije objavljivanja, ali mediji u Velikoj Britaniji pišu kako izvori bliski obitelji navode kako postoji velika doza zabrinutosti i straha jer su sigurni kako mnogi od njih neće biti prikazani u pozitivnom svijetlu.

VIDEO Bivši zaposlenici Meghan Markle otkrivaju da je šefica iz pakla

Ključne riječi

Komentara 1

ME
MediciKM
12:31 28.10.2022.

E moj Žućo, svaka tebi čast što si sa svojom ženom započeo život daleko od kraljevske obitelji. Tvoj izbor. Ali brate mili ćemu ta pljuvačina? Kome ti bilo što dokazuješ? Otišao si, OK budi sretan. Zapamti, kao i za pokojnike - sve najbolje o obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije