Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNA SERIJA

Nova sezona 'Živih mrtvaca' pršti od akcije

Živi mrtvaci
Foto: AMC/Promo
1/4
24.10.2017.
u 11:46

Željeli smo se na neki način zahvaliti fanovima koji su s nama punih 100 epizoda. ovo nam je bila prilika da im pokažemo koliko smo daleko dogurali. zato smo se i vratili na sami početak - kazao je glavni producent Greg Nicotero

Jedna od najgledanijih TV serija svih vremena 'Živi mrtvaci' jučer je na FOX-u krenula u svoju osmu sezonu i to jubilarnom, stotom epizodom. Za razliku od početka prošle sezone, kada je krvoločni Negan bejzbol palicom ubio dvojicu omiljenih likova Glenna i Abrahama, u ovoj nije bilo šokantnih trenutaka, ali je  zata prštalo od akcije.

- Željeli smo se na neki način zahvaliti fanovima koji su s nama punih 100 epizoda. ovo nam je bila prilika da im pokažemo koliko smo daleko dogurali. zato smo se i vratili na sami početak - kazao je glavni producent Greg Nicotero za Hollywood Reporter.
Bez da previše kvatimo radnju onima koji nisu gledali reći ćemo da puno scena u ovoj stotoj epizodi podsjeća na prvu epizodu seriji, uključujući i scenu kojom je sve počelo - Ricka Grimesa (Andrew Lincoln) koji leži na krevetu.

Epizoda je nazvana "Mercy" ("Milost"), a počinje tamo gdje je i završila sedma sezona - pobunom Ricka i njegove ekipe, udruženih s još dvije ekipe, protiv Negana i njegovih Spasitelja. Sudeći po uvodu, očigledno je da nas očekuje sezona u kojoj neće biti toliko rata sa zombijima, koliko prave pucačine zaraćenih strana. Uostalom, producenti su odavno kazali kako "ovo nije serija o zombijima", nego svojevrsni uvid u način kako funkcioniraju ljudi u nepredviđenim situacijama.

Živi mrtvaci
1/8

Producenti na otvaranju svake epizode posebno vode računa i o glazbi. Potpuno neočekivano, ovogodišnju sezonu obilježio je Weird Al Yankovic, čija se pjesma "Another One  Rides The Bus" (obrada Queenove "Another One Bites A Dust"), provlači kroz epizodu.

 - Jednu stvar volim kod Yankovica, a to da mu nije važno hoće li biti cool. Nisamželio da počnemo cool, jer je to najgora stvar ikad - kazao je producent Scott Gimple, te dodao kako će ova sezona opravdati sva očekivanja, te dati odgovore na mnoga pitanja. Ipak, u Americi je najbitniji broj gledatelja, pa će biti zanimljivo vidjeti koliko ih je gledalo prvu epizodu nove sezone. Lanjsko otvaranje gledalo je impresivnih 17.03 milijuna gledatelja, a rekord je otvaranje pete sezone, kad je ovu seriju gledalo 17.30 milijuna gledatelja.

 

Komentara 3

Avatar zong
zong
12:06 24.10.2017.

Skroz jadna i naivno napravljena prva epizoda sinoć...👎

Avatar NeNormalan
NeNormalan
14:05 24.10.2017.

dosadni i predvidljivi do bola, sigurno žele od gledatelja napraviti zombije

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
14:10 24.10.2017.

totalni promašaj ili ti ga "uništa"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije