Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve negira

Nekada je bio miljenik ženske publike, a sada je optužen za silovanje 15-godišnjakinje

German Comic Con Dortmund
Foto: Susannah V. Vergau/DPA
1/4
01.09.2023.
u 23:00

Margaret Mabie, odvjetnica žrtve je rekla je: - Nadam se da će pravda u slučaju moje klijentice pobijediti i da će ova tužba otvoriti put drugim žrtvama da svoje zlostavljače pozovu na odgovornost.

Nick Carter u vrijeme najveće slave grupe Backstreet Boys bio je miljenik ženske publike, a sada se suočava s novim optužbama za seksualno napastovanje. The Guardian piše kako ga je jedna žena sada optužila kako ju je napao u tri odvojena incidenta 2003. kada je ona imala samo 15 godina, a on 23 godine. Tvrdi kako ju je slavni pjevač tada zarazio spolno prenosivom infekcijom HPV-a te traži odštetu od 15.000 dolara.

Margaret Mabie, odvjetnica žrtve je rekla je: - Nadam se da će pravda u slučaju moje klijentice pobijediti i da će ova tužba otvoriti put drugim žrtvama da svoje zlostavljače pozovu na odgovornost. Prema pisanju stranih medija Nick Carter je 2003. godine žrtvu, koja se  optužnici navodi pod inicijalima AR, je poznavao jer je njihove obitelji vezalo prijateljstvo, te je Carter navodno AR prvo napao na jahti svojih roditelja, a potom na imanju svoje obitelji te treći put ponovno na jahti kada su navodno još tri druga muškarca bila prisutna dok je seksualno napastovao AR. Carter poriče optužbe, a njegov odvjetnik Dale A Hayes Jr u izjavi za Los Angeles Times ove je optužbe opisao  kao "smiješne" i "zlonamjerne".

Prije ove građanske tužbe, AR je podigla kaznenu prijavu protiv Cartera u dvije američke države nedugo nakon navodnih napada, ali vlasti nisu podigle optužnicu, a Carterov odvjetnik na nove optužbe je još rekao: - Ponavljanje istih lažnih navoda u novoj pravnoj tužbi ne čini ih više istinitima. 

Ovo je treća žrtva koja Cartera optužuje za seksualno napastovanje. Pjevač se tako suočio s tužbom Melisse Schuman, nekoć pjevačice grupe Dream koja ga je prvi put optužila za seksualni napad 2017., a navodni incident datira iz 2002. kada je ona imala 18 godina i zajedno su radili na filmu. Carter je optužen da ju je drogirao i silovao, što on poriče. Prijavila je sve policiji, ali nije mogla biti podignuta optužnica jer je slučaj otišao u zastaru 2013. godine.

Shannon “Shay” Ruth također je u prosincu ove godine podnijela tužbu protiv poznatog glazbenika, tvrdeći da ju je Carter silovao u autobusu na turneji nakon koncerta Backstreet Boysa 2001., kada je ona imala 17, a on 21 godinu. Kao i Schuman i AR i ona tvrdi da ju je on zarazio HPV-om.

Carterovi odvjetnici nazvali su te tvrdnje "potpuno neistinitima", a kasnije, u protutužbi, ustvrdili su da su Ruth i Schuman bile u zajedničkoj zavjeri kojoj je cilj bio uznemiriti, oklevetati i iznuditi novac od Cartera, te da je Ruthinu tužbu "pokrenuo i podupirao pokret #MeToo" . Tvrdili su da su Carter i Backstreet Boys izgubili više od 2 milijuna dolara prihoda jer su partneri brendova i koncertni promotori prekinuli veze s grupom nakon optužbi.

VIDEO Lana Jurčević iz bolnice: Primila sam više od 70 doza antibiotika, krvarenje, komplikacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije