Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koreografkinja Lidija Iveković

'Mario Petreković bio je odličan radnik, cijelo vrijeme plesače je vukao za rukav'

lidija iveković
Foto: Tomislav Može
15.05.2015.
u 20:23

Nagrađivana koreografkinja sudjelovala je i u showu 'Tvoje lice zvuči poznato' u kojem je Mariju Petrekoviću pomagala oko transformacije u Beyonce.

Najbolji plesači iz Južne Amerike, Afrike i Europe svoj talent i vještinu pokazat će u Poreču od 20. do 24. svibnja u velikom DanceStar finalu, na kojem će se, među domaćim predstavnicima natjecati i plesači Escape studija iz Zagreba.

Radišni Petreković

Ovaj plesni studio pod vodstvom Lidije Iveković rasadnik je mladih talenata koji su se samo s prošlogodišnjeg DanceStara kući vratili sa 11 zlatnih i šest srebrnih pehara.

– Aktivno se pripremamo za Poreč, i to je natjecanje koje se uvijek pretvori u team building naših polaznika i plesnih pedagoga – kazuje Lidija. Iza nje je niz uspješnih domaćih i inozemnih koreografskih projekata, nastupa u kazališnim predstavama, spotovima zvijezda poput Vanne, Tonyja Cetinskog, Lane Jurčević i drugih, te televizijskim showovima – zadnji u kojem je Lidija sudjelovala sa svojim plesnim studijem bio je show "Tvoje lice zvuči poznate" Nove TV.

– Glavni je koreograf u showu Igor Barberić, s kojim sam puno surađivala i prije pa sam mu pripomogla, ovaj put sa svojim plesačima. Nisam planirala plesati u showu, ali u nekoliko navrata zamijenila sam svoje plesačice. Moram priznati da je to bilo jako zabavno iskustvo. Ostala sam cijelu sezonu u showu, ali ove ću godine svoje mjesto svakako prepustiti mlađim plesačicama – kaže dodajući kako je jedan od najvrednijih natjecatelja bio Mario Petreković.

– Plesala sam s njim tijekom njegove transformacije u Beyoncé, koja mu je bila jako teška jer je istodobno i pjevao i plesao. Bio je odličan radnik i cijelo je vrijeme plesače vukao za rukav da mu detaljnije pokažu plesne korake – prisjeća se Lidija. Pamtimo je i kao sudionicu realityja "Žena iz snova", u kojem je tražila idealnog muškarca.

Kao kap vode na dlanu

– Jako sam se zabavila u tom projektu i svi su me držali kao kap vode na dlanu. Ipak, muškarca iz snova nisam pronašla u "Ženi iz snova", dogodilo se to poslije. I sada sam sretno zaljubljena – zadovoljno će Lidija. Kaže kako joj je ovaj reality malo pripomogao i u pokretanju plesnog studija Escape (Izlaz), koji za Lidiju ima i simbolično značenje.

– Imala sam teško djetinjstvo, a i povratak iz inozemstva, gdje sam radila broadwayske predstave, u Hrvatsku bio je iz obiteljskih razloga. Kad sam razmišljala o nazivu studija, Escape je bio logičan izbor jer, otkako sam stasala i kročila u plesnu dvoranu, ples mi je bio bijeg od problema. Promijenio mi je život nabolje – kaže Lidija. U prve tri godine rada studio je, ističe Lidija, doživio brojne uspone i padove, ali uspjeli su unatoč problemima.

– Studio se nalazi na pet lokacija u Zagrebu i želja nam je uskoro pronaći centralni prostor za naših 400 polaznika – kaže Lidija i otkriva nam iznenađenje koje za sljedeću godinu sprema sa svojim plesačima: – S naprednom grupom plesača planiramo napraviti cabaret show.

>>Plesni studio Escape upisuje nove članove!

>>Mario Petreković: Više ne znam jesam li muško ili žensko, a u to nije sigurna ni moja djevojka

Komentara 3

ST
strsljen2013
13:53 16.05.2015.

Kulturno je rekla "štipkao".

DH
dalibor.hren
20:48 15.05.2015.

Kak je ovu biljku na slici mogao vuči za rukav?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije