Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroga pravila

Na koncert Depeche Mode u Areni ne smijete doći s torbom većom od A4 formata

Zagreb: Koncert britanske grupe Depeche mode u Areni
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
21.07.2023.
u 12:29

S obzirom na to da se grupa zalaže za zelenu budućnost, mole posjetitelje da prilikom dolaska i odlaska koriste javni prijevoz te da se pobrinu za odvajanje i reciklažu otpada u dvorani

Britanska grupa Depeche Mode nastupit će u nedjelju, 23. srpnja u rasprodanoj zagrebačkoj Areni, u sklopu velike svjetske turneje Memento Mori Tour, na kojoj uz brojne hitove izvode i pjesme sa svog novog, istoimenog, 15. studijskog albuma.

U očekivanju benda koji je dosad prodao više od 100 milijuna albuma i svirao ispred više od 35 milijuna obožavatelja organizatori su objavili najvažnije smjernice za dolazak na zagrebački koncert. Vrata Arene službeno se otvaraju u 18 sati, kao predgrupa svira britanski ambijentalni trip-hop sastav HÆLOS, a Depeche Mode na pozornicu izlazi u 19 sati i 45 minuta.

Zabranjeno je imati torbe veće od A4 formata, preporučuju se manje clutch torbice i slično. Strogo je zabranjeno snimanje audio/video zapisa te unošenje kamera, boca i limenki, laserskih uređaja, hrane, novčanika na lancu, remenja i nakita sa šiljcima, kišobrana, tableta i bilo kakve vrste stolaca. 

S obzirom na to da se grupa zalaže za zelenu budućnost, mole posjetitelje da prilikom dolaska i odlaska koriste javni prijevoz te da se pobrinu za odvajanje i reciklažu otpada u dvorani, objavila je agencija XOXO. Od originalnog postava na svoj peti koncert u Hrvatskoj stižu Dave Gahan i Martin Gore.

The Memento Mori Tour njihova je devetnaesta turneja i prva nakon više od pet godina.  Počela je krajem ožujka u sjevernoameričkim arenama, dva mjeseca kasnije nastavila se u Europi, a s dodanih tridesetak datuma produžena je i na iduću godinu, pa će bend održati ukupno 110 koncerata. Album "Memento Mori" nastavak je hvaljenog "Spirita" iz 2017., koji je dosegao broj 1 u jedanaest zemalja i ušao među prvih pet na glazbenim ljestvicama u više od 20 zemalja. 

Na albumu su počeli raditi tijekom pandemije, pa su njegove teme izravno inspirirane tim vremenom, a nakon smrti klavijaturista Andyja Fletchera prije nešto više od godinu dana odlučili su nastaviti jer su, rekao je najavljujući album Martin Gore, sigurni da bi i on želio, što projektu daje dodatnu razinu značenja.

VIDEO Rade Šerbedžija otkrio neugodnu scenu koju je imao s Al Pacinom

Ključne riječi

Komentara 1

FR
freeshooter
14:27 21.07.2023.

...posvećen dan...jedva čekam...zauvijek najdraži band...gledavši dosadašnje koncerte sa turneje, jedna od najboljih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije